A BNI-találkozók nem csak a tagok összejöveteléről szólnak, igen fontos szerep jut a vendégmeghívásoknak is. A csoportok többségének nagy kihívást jelent, hogy kvalifikált vendégeket hívjanak (azaz olyanokat, aki még sosem voltak BNI-találkozón). Ezért próbálta ki az Ügyféltalálkozó módszerét 2015 tavaszán a BNI szellemiségét büszkén hirdető 7401 – Együttműködők csoport.

A BNI filozófiája, hogy olyanokat ültessünk magunk mellé, akikkel szívesen üzletelünk, és a meglévő ügyfelek többsége nagyrészt azért mindenkinél ebbe a kategóriába tartozik. Ezt a gondolatot vette alapul a 7401 – Együttműködők csoport Pécsett, amely szeretett volna kipróbálni egy új módszert a vendégek meghívására. A főszabály szerint a csoport összes tagjának el kellett hívni egy-egy elégedett ügyfelét vendégként erre a találkozóra. Az üzleti programot egy újabb szabály tette teljessé: a vendégnek kellett bemutatnia a meghívó tagot, aztán fordítva, a tag mutatta be a vendégét. Aki pedig nem hozott magával egy üzletfelet sem, az nem mutatkozhatott be azon a héten, csak az ajánlásadási szekcióban kapott szót. Az akkor 31 fős csoporthoz végül 21 vendég érkezett, és 40 ajánlás született.

Mivel az Együttműködők csoport egy héttel korábban, szintén 21 vendéggel sikeres fókusznapot is tartott, a két találkozó ereje összeadódott. Számomra azért is volt fontos ez a találkozó, mert 12 hónap után ekkor adtam át az elnöki pozícióm az utódomnak” – mondta Ferling József.

Az alig másfél esztendős 7401 – Együttműködők csoport akkor a Traffic Light adatai szerint a magyarországi rangsor legjobbjai közé került (a második helyre), és azóta is az élmezőnybe tartozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük