Tíz éve néhány vállalkozó meghallott egy olyan üzleti gondolatot, mely akkoriban még forradalmian újnak tűnt Magyarországon. Motivációban és ambícióban nem szenvedtek hiányt, így eldöntötték: létrehozzák az első Business Network International® csoportot országunkban. Szerinted jó döntést hoztak? Íme tíz tény, ami az elmúlt évtizedet jellemzi.

  1. Az első BNI® találkozó Magyarországon, 2008 őszén volt. Az akkor még csak három főből álló „csoport” olyan lavinát indított el, ami az egész országon végigsöpört.
  2. „Aki ad, az nyer®” Álomszerűen hangzik, mégis működik. Sokan most biztos azt gondolják: persze, ez szép és jó, de Magyarországon soha nem fog működni. Ugyanezt mondták annak a három tagnak is, akik 2008-ban az első találkozón ültek. Miután meghódították Budapestet, azt hallották: „Na jó, de vidéken ez soha nem fog működni”. A kételkedők ismét tévedtek. Ahol van akaraterő, ahol van hajlandóság az együttműködésre, ott BNI® csoport is lesz.
  3. Léteznek csodák? Vannak tagok, akik négy-, öt-, vagy akár tízszeres árbevétel-növekedést is elértek, szóval a válasz egyszerű: igen, csodák léteznek, de nem varázslat kell hozzá, csupán sok akaraterő és egy nagyszerű közösség.
  4. „Ha neked jó, nekem is jó.”. A BNI® nemcsak közösséget, de inspirációt és segítséget is jelent. Egy régióvezetők nagyszerűen megfogalmazta ezt a gondolatot: „A dagállyal minden hajó emelkedik.” Gondolj csak bele: minden megszerzett információt és lehetőséget a csoporttal osztunk meg. Lehetetlen nem fejlődni, de akarni is kell!
  5. „Kiképzés”. A szervezet amellett, hogy rengeteg új kapcsolatépítési lehetőséget ad, a networking-készségek fejlesztésében is aktív szerepet vállal, melyek az élet minden pontjára hatással vannak. A networking igenis tanulható, ne dőlj be a népszerű tévhiteknek!
  6. Ezren, együtt. Jelenleg közel ezer aktív tagunk van, akik úgy döntöttek feladják az elmúlt évszázadban rögzült, beszűkült látásmódot, és az „én” helyett a „mi”-ben kezdenek gondolkodni.
  7. Húszezer alkalom az üzletre. Tíz év alatt közel 20 000 üzleti találkozót bonyolítottak le, ami alsó hangon is 400 000 résztvevőt jelent. Az évente megrendezett Országos Networking Konferencia szakmai körökben az egyik legrangosabb esemény, mely idén nevet váltva Országos Networking Gálaként vár minden kedves résztvevőt.
  8. Megérkeztünk. Tíz év után büszkén állíthatjuk: elértünk az „alkotás” fázisába. Tagjaink valódi változást hoztak és hoznak a magyar gazdasági életbe.
  9. Célok nélkül nincs jövő. Terveink szerint 2020-ra 43 magyar városban és 22 budapesti kerületben leszünk jelen. Te is kellesz hozzá, légy része a haladásnak!
  10. Együttműködés, közösség, büszkeség. Ez a három legfontosabb üzenet. Légy nyitott és kezdeményező, a legjobb dolgok a komfortzónádon kívül születnek, ahogy a legjobb üzletek is ott köttetnek. A közösség segítséget és biztonságot ad, bármikor fordulhatsz tagtársaidhoz, hiszen ők is hozzád hasonló, feltörekvő vállalkozók. Végül pedig légy büszke arra, amit csinálsz, és amit képviselsz, mutasd meg másoknak, hogy az út a sikerhez ugyan kanyargós, de távolról sem lehetetlen.

Visszatérve a bevezetőben szereplő kérdésre. Te vajon jó döntést hozol? Ha szívesen belekóstolnál a BNI® életébe, szeretettel várunk az Országos Networking Gálán.

 „Egy olyan szervezetről beszélünk, ami tíz év alatt érezhető változást hozott a magyar gazdasági életbe, csupán azzal, hogy bemutatta az „Aki ad, az nyer®” gondolkodást és a hozzá tartozó rendszert.mondta Ferling József, a BNI® kommunikációs igazgatója. – „Hosszú és sikerekben gazdag évek állnak mögöttünk, a jövőre is hasonlóan tekintünk. A heti rendszerességgel megrendezett üzleti- és csoporttalálkozók és az éves számok bizonyítják: tagjaink évről évre eredményesebbek, valamint nyitottabbak az új üzleti gondolatokra.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük