Profi hideghívóból profi BNI-os

2011-től BNI tag. Csatlakozásakor az üzleteit még nagyrészt a hideghívásoknak köszönhette. Az elmúlt 7 évben azonban már egyszer sem emelte fel a telefonját e célból. Az üzlet mégis virágzik. Szigetvári Ákos elmondása szerint ezt főleg a BNI tagságának köszönheti.

9 év nagy idő. Ennyi BNI-ban töltött év után nyugodtan állíthatjuk, hogy Szigetvári Ákos valamit jól csinál a csoportjában… és a csoportja is jót tesz vele.

Profi hideghívóból prof BNI-os

„Mikor 2011. augusztusában csatlakoztam a 301-es csoporthoz, az üzleteim nagyrészét a hideghívások hozták. Aztán ez a szám hónapról-hónapra egyre alacsonyabb lett. Míg el nem jutottunk 2013-ig, mikor letudtam az utolsó ilyesfajta telefonbeszélgetésemet.” – kezdi az interjút Ákos, aki élete egyik legjobb üzleti döntésének tartja, hogy csatlakozott a BNI 301-es csoportjához. Igaz, azóta a 307-es csoport tagja, majd elnöke lett.

„A BNI-ra eleinte úgy tekintettem, mint egy lehetőségre, amellyel bővíteni tudom az üzleti kapcsolataimat. Aztán az egészből egy baráti társaság lett, ma már pedig olyan az egész, mint egy nagy család, miközben az üzletek továbbra is érkeznek hozzám.”

„Az ajánlatkérés is egy szakma”

Ákos szerint az ajánlatkérés fortélyát is el kell sajátítani. „Nekem is időbe telt, míg profi ajánlatkérő lettem. Ezt a BNI-ban és a BNI-on kívül is használom. A BNI erre az elsők között tanított meg.”

Ákos számára a másik fontos dolog a BNI-jal kapcsolatban, hogy hetente találkozhat hasonló értékrendű, hasonló gondolkodású emberekkel. „Nem üzlettársakkal töltöm az időt a 301-es csoportban, hanem barátokkal. Ez pedig rengeteg plusz energiát ad.”

A BNI mindenkinek mást ad

„Nincs egy sablon válasz arra kérdésre, hogy mit ad Neked a BNI. Egy BNI csoport olyan, mint egy jó könyv. Mindenki mást tanul, mást hasznosít belőle. El kell jönni egy csoporttalálkozóra, ki kell próbálni, aztán leülni egy pohár bor mellé, és átgondolni, mit is adott nekem a BNI, mit is adott nekem a csoport.”

Elnök itt, elnök ott

Ákos a BNI 307-es csoportjának elnöke, “civilben” pedig a MOHAnet Zrt. értékesítési elnöke. Ákos elmondta, hogy mindkét feladatára szívügyeként tekint. 2009 óta dolgozik felsővezetőként, így a 307-es csoport vezetéséhez bőven megvan a kellő tapasztalata.

„A mindennapi munkámban, a MOHAnet Zrt-vel abban segítünk az ügyfeleinknek, hogy azonnali (online) információkhoz jussanak a cégük erőforrásainak működésével, hatékonyságával kapcsolatban. Ez azért fontos, mert így a megfelelő intézkedésekkel és a munkafolyamatok változtatásával költséget tudnak megtakarítani. Fő területünk a vagyonvédelmi vállalatok 24 órás diszpécserszolgálata, valamint a gyártó és kereskedelmi nagyvállalatok mindennapi élete. Egyik legnagyobb sikerünk, mikor egyik nagyvállalati ügyfelünknél, a dolgozói buszokon történő online azonosítási megoldásunkkal már az első hónapban több mint 1 millió forinttal csökkentettük kiadásait. Erre pedig rettentő büszke vagyok.”

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések