Pillangóhatás a networkingben

Dr. Ivan Misner, a BNI alapítója évekkel ezelőtt Necker szigetén tartózkodott, ahol körülbelül 20 üzletvezetővel találkozott, beleértve Sir Richard Branson-t is, aki a Virgin Atlantic Airways alapítója és tulajdonosa a szigeten.

Egy cikkében ezt az utazását meséli el a pillangóhatás élő példájaként. Elmélete szerint egy apró történésnek is lehet olyan tovagyűrűző hatása, amely az egyik helyen történve hatalmas változást idéz elő egy másik helyen. Ez olyan, mintha egy bedobott kavics hullámokat hozna létre egy kis tó felszínén.

A kapcsolatépítésben ez azt jelenti, hogy egy látszólag jelentéktelen kapcsolatból vagy beszélgetésből is eljuthatsz különleges és nagy emberekhez, váratlan fordulatokhoz. Ez akkor történik meg, amik a pillangóhatás elkezd érvényesülni.

Dr. Ivan Misner a következő történetét osztja meg az olvasókkal…

Jó pár évvel ezelőtt telefonhívást kapott egy idegen nőtől, akit azóta az egyik jó barátjának tudhat. Ő volt Kim George. Kim kéréssel fordult hozzá, mégpedig azzal, hogy segítene-e neki egy online networking közösség építésében. Időbe és munkába telt, hogy ezt együtt véghezvigyék, ám akkoriban Misnernek fogalma sem volt arról, hogy ez milyen tovagyűrűző hatást eredményezhet majd a későbbiekben. Csupán azért csinálta, mivel az értékek és az irányok illettek abba a rendszerbe, amilyen irányba a saját cégét szerette volna vinni. Ezzel kezdődött el az egész hullám.

Ez a kapcsolat stratégiai szövetséggé vált, Misner előadásokat tartott, amelynek köszönhetően találkozott Jack Canfielddel, az Erőleves a léleknek c. könyv társszerzőjével. Ő meghívta egy nemzetközi szervezetbe, ahol Misner találkozott Nancy Salzmannal, az NXIVM Training tulajdonosával. Őt megismerve juthatott el a feleségével a csodálatos Necker-szigetre, ahol öt napot töltöttek el. Ott számos pénzügyi guruval, filmproducerrel és sikeres üzletemberrel találkozott, mint például Sir Richard Branson. Mindez egyetlen telefonhívással kezdődött.

A tovagyűrűző hatás kezdete a networkingben tehát nem mindig egyértelmű, amikor éppen a kavics vízbedobásánál tartasz. Ám az biztos: a hullám létezik. Ha a lehető legtöbbet hozod ki a kapcsolataidból, akiket az „utazásod” közben megismertél, olyan kapcsolatokat alakíthatsz ki, amelyek utólag visszatekintve rendkívül meglephetnek.

Visszanézve fogod látni, mit is jelent a pillangóeffektus a networkingben.

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések