A Magyar Minőség eOktatás Díj egy kisebb-nagyobb megszakítássokkal, közel 10 éve fennálló elismerés, melyet idén is két kategóriában adták át. Az ország legnagyobb jutalékmentes üzleti ajánlások útján működő szervezete is érintett, na de vajon hogyan?

 

Először is tisztázzuk mit is jelent ez a díj. A hivatalos megfogalmazás szerint „A pályázat célja a kiemelkedő minőségű elektronikus oktatási anyagok és a jelentős eredményeket elért alkalmazók népszerűsítése.” Magyarul tehát két kategóriában (fejlesztő és alkalmazó) szerepelnek azon vállalkozások megoldásai, amelyek képesek alkalmazkodni a gyorsan változó informatikai és társadalmi környezethez, ezáltal olyan oktatási felületet és anyagokat tudnak alkotni, ami nem csak egy polcon porosodó könyvnek (vagy merevlemezen elásott PDF-nek), hanem valódi fejlődést és tanulást biztosító eszköznek minősül.

Miért szerepel a címben a perszonalizáció? Ez a kérdés el is vezet minket az egyik nyerteshez. A DOBEDU® online oktatási módszertan nem egy univerzálisan használható, általános megoldásokat tartalmazó gyűjtemény, hanem egy, az adott vállalat víziójára, céljaira és folyamataira szabott, perszonalizált oktatási rendszer, ráadásul online formában. Persze az sem okoz akadályt, ha hosszabb időre nincs internetkapcsolatunk, hiszen az anyagok letölthetők, és bármikor megtekinthetők. Ami igazán egyedivé és hatékonnyá teszi a rendszert azok a rövid, 3-5 perces profi videó tréningek, amik befogadását segédanyagok, önértékelő tesztek és vizsgák tesznek teljessé.

Gondoljunk csak vissza egy pillanatra az iskolapadokban eltöltött időre: összesen 10-15 perc volt egy tanórán, ami hasznosan, igazi fókuszban telt. Ha egy elfoglalt üzletember akár csak napi 15 percet képes rááldozni ezekre az anyagokra már hatalmas eredményeket ér el. Egy értekezlet előtt, ebéd közben vagy iskola után a gyerekekre várva is van néhány kósza percünk, amit hasznosan is tölthetünk: ezt kínálja a DOBEDU®.

Jogos lehet a kérdés: hogy kapcsolódik ez az egész a BNI®-hoz (ami ugye még mindig Magyarország legnagyobb üzleti ajánlások útján működő szervezete)? Egyszerű: nem csak, hogy a szervezet is hatékonyan integrálta a rendszert, de a fejlesztő, Kircsi Levente is sok éve aktív, megbecsült BNI tag.

Dobedu – eOktatás Díj 2018

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük