Céget vezetni, a feladatokkal és a partnerekkel egyszerre foglalkozni, új kapcsolatokat építeni és a meglévőket ápolni sok időt vesz el egy vállalkozó idejéből. Az egyensúly megteremtésének sikeressége alapjaiban határozza meg egy vállalkozás versenyképességét. Ha tudod a választ Dr. Ivan Misner, a Business Network International alapítójának három egyszerű, de lényeges kérdésére, máris jó úton jársz ahhoz, hogy megvalósítsd céljaid!

Ki az én valódi célcsoportom? Sokan meglepődnének, mennyien vannak, akik nem tudják meghatározni a saját célpiacukat. Legtöbbjük azt válaszolja: „Mindenki!”. Bár részt vesznek networking eseményeken, mégsem érzik eredményesnek a találkozásokat, és gyakran annyi üzletet sem kötnek, amennyit minimálisan elvártak volna – így természetesen azt gondolják, a kapcsolatépítés ezen formája működésképtelen számukra. Pedig IGEN, csak ehhez pontosan ismerni kell a célokat és azt, hogy kikhez keresünk ennek érdekében új kapcsolatokat!

Hol találkozhatok a célközönségemmel? A kapcsolatok kialakítása sok időt, energiát és elköteleződést kíván.  Ahogy a vállalkozásod fejlődik, és megpróbálsz speciális célpiacokat is bevonni, érdemes új irányokat is számba venni, amelyek kívül esnek a tipikus hálózatépítő gyakorlatokon. Ha például több kisvállalkozóval kívánsz kapcsolatot kiépíteni, akkor érdemes több időt eltölteni a kereskedelmi kamarában vagy a helyi üzleti szövetségekben.

Pontosan kivel szeretnék találkozni? Még ha nem is tudod konkrétan megnevezni azokat a személyeket, akikkel találkozni szeretnél, az irányt biztosan érzed. Ezért érdemes első körben partnereidet, ismerőseidet megkérdezni arról, nem ismernek-e valakit, akinek szüksége lenne a Te szolgáltatásaidra. De még mielőtt azt gondolnánk, ez ilyen egyszerű, lássunk egyértelműen: a tudatos üzleti kapcsolatépítéshez valóban érdemes segítséget kérni, de mindezt szervezett keretek között. A rendszeresen megszervezett, közösségbe ágyazott üzleti találkozó tökéletes alkalom arra, hogy megismerj új embereket, felmérd a lehetőségeket, és gyümölcsöző kapcsolatokat építs. Nincs még egy olyan opció, ahol egyszerre ennyi hasonló gondolkodású üzletemberrel lehetne találkozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük