Bármilyen hihetetlenül is hangzik, nem az ügyfelek a legjobb ajánlóid. Ugyan egy elégedett ügyfél nagyszerű és hiteles ajánlást adhat, mégsem ő az ideális ajánlód.

Miért?

Mert az ügyfeled valószínűleg leginkább saját magához hasonló embereket, cégeket ismer. Úgy tűnhet, mintha ismerné a céged – elvégre a vevőid volt – ez azonban nem azt jelenti, hogy ő tudja a legjobb ajánlásokat hozni!

Ezzel szemben a legjobb ajánlóid azok, akik épp a Te célközönséged számára nyújtanak szolgáltatásokat.

Kik ők?

Mindazok, akik a Tieddel azonos célközönségnek dolgoznak, de nem a versenytársaid. Az ő teljes ügyféladatbázisuk lefedi a Te célközönségedet, és viszont. Több száz vagy ezer ügyfelük egytől-egyig ideális kliens lehet a számodra is. Éppen ezért sokkal több ajánlásra számíthatsz az ilyen kapcsolatokból, mint a saját ügyfeleidtől.

Kik lehetnek ezek a stratégiai partnerek?

Gondold át, hogy kik az ideális ügyfeleid, akikkel a legszívesebben együtt dolgozol. A következő lépésben pedig mérd fel, hogy kitől vásárolhatnak még, milyen szolgáltatásokat vesznek igénybe? Minden olyan cég, amely ezen ügyfeleknek szolgáltat, potenciális stratégiai partnered lehet, hiszen folyamatosan új üzleti ajánlásokkal láthatják el a céged!

Eredeti videó: http://ivanmisner.com/clients-referral-source/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük