Négyszemközt BNI – Üzleti kapcsolatépítés kicsit másként?

Az eredményesség sokban múlik azon, hogy valóban támaszkodunk-e a BNI által a „Sikeres Tag Tanfolyamon” elsajátítható módszertanra, és megtervezzük-e a találkozót előre.

Tanuld meg ingyen, hogy milyen a jó networking!

Az üzleti életben egyre gyakrabban találkozhatunk a „networking” kifejezésével, ám nem biztos, hogy mindenki tisztában van azzal, ez pontosan mit is takar.

A cégek 97%-a üzleti ajánlások révén kapja új ügyfeleinek jelentős részét. Ugyanakkor csak 3%-uk használja ezt tudatosan! Számos lehetőség rejtőzik a tudatos kapcsolatépítésben, és a BNI ötrészes, ingyenes online tréningje választ ad az ezzel kapcsolatos kérdésekre. A networkingről szóló hírlevelekből megtudhatod, hogyan tűzz ki célokat a kapcsolatépítés terén, kik az ideális ügyfeleid, hogyan szerezz erős stratégiai partnereket, milyen a tökéletes bemutatkozás, és mik a sikeres kapcsolatépítés szabályai. Ezen eszközök használatával a BNI tagsága az elmúlt évben 14,1 milliárd forintnyi többletbevételhez jutott. Vajon mi az, amit ők már tudnak?

Az önzetlen üzleti ajánlások rendszerében, ami a BNI alapja, sokan azért kételkednek, mert idegenek csoportját képzelik el. S bár sok-sok információt megismerhetünk egymásról a heti rendszeres találkozókon, az, hogy tényleg megbízunk-e a másik szakértelmében, idegenből ismerőssé, majd ismerősből esetleg baráttá lép-e elő, egy hosszú folyamat eredménye.  E folyamat része többek között a BNI forgatókönyvében kiemelt helyen szereplő négyszemközti személyes találkozó.  A tavaly decemberben hivatalosan is megalakult budaörsi csoportban egyre több ilyenre került már sor, és minden tagnak folyamatosan telik be a naptára az alig várt találkozók időpontjaival. “Először nálunk, másodszor nálatok…”

Bár ezeken a BNI, mint szervezet gyakorlatilag már nincs jelen, de több mint húsz év alatt összegyűlt tapasztalatok alapján felépített módszertant adunk ahhoz, hogy a négyszemközti találkozók eredményesek legyenek – mondja Rajna-Orbán Teodóra régióvezető. –  Az első és legfontosabb, hogy mindenkivel érdemes személyes találkozót szervezni, senkit ne zárjunk ki előre azzal, hogy úgyse fogunk ajánlásokat hozni egymásnak. De gondoljuk végig, hogy a tagtársunk potenciálisan mi lehet a számunkra! Például: stratégiai partner, ügyfél, beszállító, alkalmazott, vagy valami más? És töltsük ki a találkozó előtt az erre a célra megkapott adatlapot! Mert – szintén a tapasztalatok szerint – olykor meglepő módon hasznosulnak az információk. A családi háttér, az érdeklődési kör sokak szerint nem tartozik egy üzleti tárgyaláshoz. Dehogynem! Hiszen bármelyik újabb és újabb kapcsolódási pontot jelenthet, vagy éppen ellenkezőleg: én sem ajánlottam például a Budaörsi Napló szerkesztőjének grafikust, amikor elmesélte, hogy a fia az.”

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések