A világon bárhova is megyek, bárkivel is beszélek a BNI-on belül, vannak állandó témák:
Egy csoportba a tagok több mint 90%-a elvárások nélkül csatlakozik, azaz nem tudja, mit adjon a csoportnak, vagy mint várjon el a csoportjától.

Miért lehetséges ez?
Nem akarok arról írni, hogy milyen fontos célokat kitűzni.
Tanulmányok szólnak arról, hogy azok az emberek, akik leírják a céljaikat és nyomon követik az alakulásukat, 50%-al nagyobb eséllyel érik el azokat, mint akik nem vezetnek róluk listát.

A legtöbb ember sosem fordít figyelmet arra, hogy az élet-vagy az üzleti céljait leírja és legtöbbször nincs tervük arra sem, hogyan érjék el azokat. Mellesleg, remek tanulmányok készültek ebben a témakörben, amennyiben el akarsz olvasni egyet.

Csak arról fogok beszélni, hogy milyen fontos célokat kitűzni a BNI tagságod kapcsán.

Amennyiben időt és energiát (pénzt) fektetsz a szervezetbe abban a reményben, hogy a vállalkozásod sikerét növeld, abban az esetben megteremted azt az életet, amit elképzelsz magadnak. Mit gondolsz, nem lenne értelme időt áldozni arra, hogy megértsd, mit kell tenned és mit kell elvárnod a vágyott siker érdekében?

Kezdjük néhány egyszerű kérdéssel:

Ha ez ijesztően hangzik, növelned kell az eladások értékét. Például, ha ajándékkosarakat értékesítesz, ahelyett hogy azokra az ügyfelekre fókuszálsz, akik egy-két kosarat rendelnek évente, olyan ügyfelekre van szükséged, akik havi tíz, vagy több rendelést adnak le neked. Ha 50 dolláros órabérben dolgoztál eddig, akkor növelned kell a tarifádat! „Aki ad, az nyer” – ez a BNI filozófiája. Azaz ahhoz, hogy kapj, előbb adnod kell a csoportodnak és a tagoknak egyaránt.

Gondold át, mikkel tudsz hozzájárulni a csoporthoz!

Ha veszed a fáradságot, leírod a fenti kérdésekre a válaszokat és megosztod a céljaidat a csoporttagjaiddal, sokkal hamarabb eléred azokat, mint várnád.

Csatlakoztál a csoporthoz, mert sikeres akarsz lenni. Növeld az esélyeidet, azzal hogy célokat tűzöl ki magadnak.

Ne felejtsd el, Aki ad, az nyer!

Hazel

Hazel Walkernél kevés, nemzetközileg elismertebb, keresettebb és sikeresebb kapcsolatépítő nő dolgozik a szakmában. Jól ismert egyenes beszédéről és tabuk nélküli előadásáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük