A gazdasági konferenciákat rendszeresen szervező Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE) február 25-26-án a startupok és a sikeres networking témakörében szervez üzleti rendezvényt. A meghívottak között szerepel a BNI északkelet-magyarországi régiójának vezetője, Bács Ferenc is, aki az amerikai üzleti modell hazánkban nagy sikerrel megvalósított gyakorlatáról és a tudatos kapcsolatépítésről ad elő.

„Gazdasági konferencia: startupok, üzleti angyalok, kapcsolatépítők” címmel kétnapos üzleti eseményt szervez a Romániai Magyar Üzleti Egyesület. A rendezvényt Magyarország Bukaresti Nagykövetségével, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Román Tagozatával és a Romániai Magyar Közgazdász Társasággal közösen február 25-26-án tartják Bukarestben, ahol – a csütörtök esti üzletember-találkozót követően – a pénteki napon rangos előadók járják körbe a startupok és a sikeres networking témakörét. A konferenciára azokat az anyaországi és erdélyi vállalkozókat, gazdasági szakértőket várják, akik a térség gazdasági fejlesztésében, az erdélyi piacokon való megjelenésben, illetve a beruházási lehetőségekben érdekeltek.

Az előadók között ott lesz Bács Ferenc, a BNI Északkelet-Magyarország regionális igazgatója is. A tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezet ugyan Romániában is jelen van, de a szervezők a BNI által képviselt „Aki ad, az nyer!”® üzleti modell magyarországi gyakorlatának kiemelkedő sikerei miatt ezúttal hazánkból hívtak előadót.

Úgy érzem, a romániai magyar vállalkozók nem igazán tudják, miről is szól pontosan a networking. Boldoggá tesz, hogy egy olyan dologról beszélhetek nekik, amely számukra kevésbé ismert, ezáltal közvetlenül is hozzájárulhatok üzletük jövőbeli fejlesztéséhez. A gyakorlatban akár azonnal hasznosítható tudást szeretnék átadni nekik, amelyet ha használnak, garantáltan több üzletük lesz – árulja el a networking szakértő. – A felkérés egyben annak is köszönhető, hogy a networkinget a gyakorlatban folyamatosan eredményesen alkalmazó és erről magyarul beszélni is tudó előadót kerestek a témában, hiszen az ottani szervezetben jelenleg nincs magyar ajkú segítségük.

Bács Ferenc régiójában (amely egy debreceni, egy nyíregyházi és egy miskolci csoportot jelent) tavaly közel 600 millió forintnyi üzletet generáltak és köszöntek meg egymásnak a magyar vállalkozók, idén pedig már az elmúlt másfél hónap alatt átlépték a 100 milliós határt, ami további komoly növekedést jelez előre. A jutalékmentes üzleti ajánlásokat a vállalkozók bizalmi alapon adják egymásnak, kapcsolataikat pedig a heti rendszerességgel megszervezett üzleti találkozókon építik. „A networking az elegáns és tudatos, működő kapcsolatépítési modell számomra, ami ezen túl egy olyan tiszta üzleti filozófia, ahol a szereplők közötti bizalomra épülnek az új üzletek egymás kapcsolati hálójának megosztásával. Ez pedig az ebben résztvevők számára folyamatos üzleti fejlődést jelent” – osztja meg a BNI északkeleti régióigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük