A nyomdaipar az egyik leginkább árversenyes terület. Hogy egy cég ne az áraival nyerjen és tartson meg ügyfeleket, ahhoz leginkább két dolog kell: izgalmas termék (1); és bizalomra épülő kapcsolatok (2). Prech Tamás Zsolt, a Media-Press ügyvezetője mindkettőt elérte. Így:

Az, hogy ügyfeleket szerezzen, Prech Tamás Zsolt számára nem az első, de még csak nem is a második szempont volt, mikor pár éve úgy döntött, ellátogat egy BNI csoportba. Sokkal fontosabb volt számára, hogy hasonló gondolkodású emberekkel vegye körbe magát. „Akiknek hasonló problémáik vannak, hasonló megoldásokat is keresnek. Egy közösségben a megoldáskeresés pedig sokkal hatékonyabb, mintha azt egyedül végezné az ember.”

Kell valami hűha

A nyomdaipar egy speciális terület. Szinte megszólalásig hasonló termékekkel, szolgáltatásokkal. Az árverseny brutális. Ilyen piacon kell valami plusz, ami miatt felfigyelnek egy nyomdára. A Media-Press ezért kezdett el Hűha© termékeket gyártani. Olyan nyomdai anyagokat, amelyekben van egy kis varázslat. A 3D hatású anyagok nem csak kiugranak a térben, de teszik ezt elképesztően kreatívan, megdöbbentően.  „Ennek ellenére az árbevételünk jelentős része továbbra is a hagyományos nyomdaipari termékekből és a naptárakból jön.” És itt lép a képbe a BNI.

 

Árérzékeny területen dolgozol? Építs bizalmat!

A bizalom kiépítéséhez azonban idő kell. A BNI-ban pedig abból szerencsére akad. Kötetlenül beszélgetni üzletről, a termékekről, szolgáltatásokról, a legjobb módja, hogy két fél bízzon egymásban. Akár üzletet keresel, akár üzletet kínálsz, lesz lehetőséged és időd elmondani bármit a cégedről, a termékedről. És ugyanígy van lehetőséged és időd meghallgatni másokat is.

„Támogató közösséget kerestem”

„Én nem csak azért járok BNI csoportokba, hogy üzletet keressek. Egy támogató közösségre volt szükségem, akik segítenek, és akiknek én is tudok segíteni. Tanulni akartam a BNI-ban, hogy jobb előadó és kapcsolatápoló legyek. És ez a kettő hozza a harmadik dolgot: az üzleti kapcsolatokat. De ha utóbbi nem jönne, akkor is elégedett BNI-os maradnék.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük