Vajon mennyi személyes találkozóra van szükséged ahhoz, hogy sikeres legyél a networkingben? Biztos vagyok abban, hogy mindenkinek van véleménye ezzel kapcsolatban – engedjétek meg, hogy megosszam veletek a sajátom.

A személyes találkozókat illetően nagyszerűek a tapasztalataim. Az új tagtársakkal való személyes találkozóim 50 százaléka egy héten belül egyeztetett üzleti ajánláshoz vezetett, további 15 százalék esetében pedig 3 héten belül kaptam előkészített üzleti ajánlást (azaz lebeszéltek nekem egy üzleti találkozót a potenciális ügyfelemmel). Ennek nyilván az az oka, hogy a személyes találkozó keretében részletesen és kellő mélységben tudom bemutatni a szolgáltatásomat, illetve hogy miként tudok az ügyfelem fejlődéséhez hozzájárulni.

Ha már itt tartunk, ki szeretne egy személyes találkozót?

A BNI® azt ajánlja, hogy hetente legalább 1 személyes találkozóra menjünk el, egyszerűen azért, hogy fenntartsuk a csoport tagjaival a kapcsolatunkat, továbbá mindenkivel találkozzunk félévente legalább egyszer. Nekem, egy 20 fős csoport tagjaként, 20 hétig tartana, mire mindenkivel tudok találkozni. Ám ha nem csak fentartani szeretném a kapcsolatomat, hanem javítani is, akkor ennél több személyes találkozóra van szükségem.

Márpedig az, hogy milyen típusú ajánló vagy, az nagyban összefügg azzal, hogy hány személyes találkozón veszel részt.

A „pártolók” adják a networking hálózat 90 százalékát. Velük érdemes évente 1-2 alkalommal találkozni. Ők szépeket és jókat fognak mondani rólad, amikor épp szembejön velük egy számodra ideális ajánlás.

A „reklámozók” adják a hálózat mintegy 8 százalékát. Érdemes velük 2-4 havonta találkozni, mert ők azok, akik figyelnek mindenkire, akivel beszélnek, és észreveszik azokat a kulcsmondatokat, amik kapcsolatba hozhatók a cégeddel, és amelyek alapján elő lehet készíteni számodra egy ajánlást.

Végül vannak az „alkotók”, akik a networking csapat mindössze 2 százalékát teszik ki. Velük havonta, másfél havonta mindenképpen érdemes találkoznod, mert elkötelezettek amellett, hogy szinte a semmiből is üzleti ajánlást „kreáljanak” a számodra, azaz megkeresik vagy megteremtik a legkisebb felületet, ahol a szolgáltatásodat ajánlani lehet.

A kérdés viszont ez: Te melyik kategóriába tartozol?

https://www.bni.com/the-latest/blog-news/growing-your-referrals-through-one-to-ones

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük