Kircsi Levente 2010. óta BNI tag. Első évében mindössze 160 ezer forint értékben tudott köszönőkártyákat begyűjteni. Nem meglepő, hogy év végén erősen motoszkált benne a gondolat: „Menj innen! Hátra se nézz! Hagyd ezt az egészet!”

Hogy mégis maradt azt a BNI-ban tapasztalható fantasztikus emberi kapcsolatoknak köszönheti. És hogy azóta megbánta-e a döntését? Nem valószínű. Barátból még több, köszönőkártyából pedig 250 millió forintnyi lett…

„Soha ne hagyd ki a networking-ből a work-öt!”

Kircsi Levente életébe a fentieken kívül mást is hozott a BNI: egy új céget, a DOBEDU-t. Nem véletlen, hogy egy oktatással foglalkozó platformot hozott létre, hiszen az első csalódást jelentő év után töviről hegyire áttanulmányozta a BNI rendszerének működését. Elolvasott minden könyvet, amit lehet. Elment minden előadásra, amire csak tudott. Megnézett minden oktatóanyagot, ami csak elérhető volt. Ekkor értette meg, hogy a networkinget két dolog tartja életben: a kapcsolatok, a hálózat, azaz a net, és a work, azaz a munka. Első évében ez utóbbit kihagyta, a másodikban pedig minden szabadidejét erre fordította. Az eredmény pedig nem is maradt el.

A 250 millió forintnyi üzletnek, amit azóta elért, lényegében minden forintját a BNI-os kapcsolatainak köszönheti. És persze annak, hogy megtanult profin networkingelni. Ezért gondolta úgy, hogy létrehozza a DOBEDU-t, amellyel a tanulás minden BNI tag számára gyorsabbá, könnyebbé és hatékonyabbá válik.

„Kereshetsz a Google-ban ismeretlen cégek után… vagy nekikezdhetsz a networkingnek.”

Levente egy 48 fős csoport tagja, de ha az egész országot nézzük, akkor máris több száz cégtől és vezetőjétől kérhet segítséget, ajánlást, tud velük üzletet kötni. Elmondása szerint a létező leghatékonyabb eszköz a BNI, ha egy céges, vagy akár személyes problémára keresünk megoldást: „Valaki a Google-ban keres válaszokat, én BNI-ban. Valaki beéri a lassú, idegörlő, majd megoldjuk hozzáállással, én csak a profikkal. Nos, ez utóbbit csak a BNI képes megadni. 10-ből 10-szer.”

„Profi networker akarsz lenni? Kezdd ezzel a 2 dologgal:”

Kircsi Levente két dolgot tanácsol a kezdő BNI-osoknak: „A tagság elején ne az eredményekre fókuszálj, hanem a tudásra. Fogadd el a BNI keretrendszerét, gyere el képzésekre, használd a DOBEDU-t. Tudj meg minél többet a networkingről, és akkor idővel elképesztő dolgokra tehetsz szert. Ez az egyik. A másik, hogy légy látható. Legyél ott minden találkozón. Beszélj mindenkivel. Segíts, akinek csak tudsz. Tarts előadásokat. Legyél aktív. Én ezt az indulásnál kihagytam, így egy év hátrányból indultam. Te ne tedd! Légy a kezdetektől aktív, nyitott, a tudásra éhes, és akkor már az első évben szép eredményeket érhetsz el.”

Hogy Kircsi Levente nem a levegőbe beszél, azt a címsorban látható elképesztő fejlődés bizonyítja…

Ha érdekesnek tartottad a cikket, akkor köszönjük, ha megosztod!

A BNI tagságban mindig születnek sikerek: kérd itt a meghívódat! >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük