Hogyan állítsd fel az üzleti céljaidat?

Mikor volt az utolsó alkalom, hogy kitűztél egy célt magad elé? Ami még fontosabb, mikor volt az utolsó alkalom, hogy egy olyan célt tűztél ki, amit el is értél?

Nem szabad meglepődni azon, hogy a siker egyik kulcsa, hogy célokat állítsunk fel. Merre halad a munkád? Hogyan fogod mérni a sikert? Ez mind a célok kitűzésén múlik.

Az év első részében sokunknak vannak bizonyos céljai, amely közül sok (vagy annyira nem sok) a munkánkhoz kapcsolódik.

Jönnek az újévi fogadalmak, melyek nagy része nem sikerül, majd az év második negyedében arra vagyunk kíváncsiak, hogyan tudjuk magunkat belevetni úgy az év hátralevő részébe, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle.

Ahhoz, hogy a vállalkozásunk sikeres legyen, függetlenül az iparágtól, reális célokat kell kitűznünk. Ezeknek a céloknak olyannak kell lenni, hogy el tudjuk érni, viszont van bennük kellő kihívás ahhoz, hogy tennünk is kelljen érte. A stagnálás ritkán ad inspirációt bárkinek is.

Ahhoz, hogy tudd, mik a reális célok, fontold meg a következő kérdéseket:

Mikor volt az utolsó alkalom, hogy célokat tűztél ki? Mi volt az, és el tudtad e érni?

Bár ez látszólag jelentéktelen, de a korábbi sikerek és slip up célok nagyban befolyásolják a viszonyodat a következő célodhoz. Ha már történt olyan, hogy kitűztél egy hatalmas dolgot és nem sikerült elérni, sokkal könnyebben fogod feladni a reális célok elérését is.

Van felelősségteljes partnered?

A BNI-ban az egyik alapvető éték a felelősség. Miért? Mert még a legelkötelezettebb embereknek is szüksége van néha egy kis lökésre hátulról, vagy egy kis hangra, ami emlékeztetőül nyomja őket előre. A partnerednek olyan valakinek kell lenni, akiről tudod, hogy őszinte veled, és segít előre anélkül, hogy „szakítana” veled.

Hogyan fogod mérni a fejlődést?

Állíts fel magadnak kapukat, amit folyamatosan átlépsz, így kerülsz egyre közelebb és közelebb a célodhoz. Ez segít észrevenni azt is, ha változtatni kell, mivel a cél ütközik a stratégiával.

A cél teljesen ki van alakítva?

A célok igényelnek bevezetést és egy idővonalat, hogy valóban elérhetőek legyenek. Ha az a célunk, hogy megduplázzuk az ügyfelek számát, az szép, de mennyi időn belül? Megduplázni az ügyfeleket 1 hónap alatt az valószínű irreális, de megduplázni az ügyfeleket 10 év alatt cseppet sem motiváló.

 

Forrás: https://www.bni.com/the-latest

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések