A felmérések  –  és persze az emberiség egészségi állapota is – azt mutatják, hogy egyre túlterheltebbek vagyunk. A problémára két megoldás létezik: valaki feltalálhatná a 30 órás napot (ez az egyik); a meglévő időnkkel próbáljunk meg jobban gazdálkodni (ez a másik). Ebben a cikkben ez utóbbiról lesz szó…

 

Csináljuk, csináljuk, de nem hatékonyan

A régi szemlélet szerint a hatékonyság nem más, mint az időegység alatt elvégzett munka. Persze, ha az egyenlet igaz volna, akkor nem éreznék sokszor azt, hogy bár egész nap keményen dolgoztunk, mégsem vagyunk elégedettek az elvégzettekkel.

Csak akkor lehetsz hatékony, ha jelen vagy

Stephen King egyszer azt mondta: „Ha hatékonyan akarsz dolgozni, akkor a dolgozószobád nem nézhet egy gyönyörű kertre, mert a nyíló virágok, az éneklő madarak csak elvonnák a figyelmed.”

2019-ben ez hatványozottan igaz. Az internet, a folyton pityegő okostelefonok, az „Önnek egy új üzenete jött” világában a figyelmünk ezer felé szakad. Ez pedig a hatékonyságunk rovására megy.

Hogy lehetsz jelen?

Ma ott tartunk, hogy az emberi boldogság és elégedettség egyik fő pillére a jelenlét. Amíg a munkában az otthoni teendőkön, otthon pedig a munkán jár az agyunk, addig a világ szép csendben elszalad mellettünk.

A 2019-es NNH egyik előadásában Hamar Domonkos azt mutatja be, milyen apró trükkök bevetésével tudsz percről percre többet jelen lenni a saját életedben.

Az idei NNH-ra a jegyedet itt tudod megvásárolni!

 

 

Az idei NNH-ra a jegyedet itt tudod megvásárolni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük