Fellendítenéd a vállalkozásodat? Ezt a 17 dolgot hagyd el!

Önmagunk másokhoz való hasonlítása!

Ezzel önmagunkat húzzuk le, hiszen legtöbbször egy olyanhoz hasonlítjuk a saját fejlődésünket, aki már évekkel előttünk jár, és csak ritkán van elegendő információnk más vállalkozókról ahhoz, hogy helyesen értékeljük azokat. Sokkal több időt elvesz a másokkal való foglalkozás, mint a saját vállalkozásunk fejlesztése.

Túl sok tennivaló

 Az iDoneThis adatai azt mutatják, hogy a teendők 41%-a sosem készül el. Amikor túl sok mindent próbálunk egyszerre csinálni, mi magunk vagyunk a hibaforrások.

Folytonos „igen”

 Egy jobb módja, hogy minden teendőt kézben tartsunk az az, hogy csak azokra a dolgokra mondunk „igen”-t, amelyek az alapvető prioritásokat szolgálják. Minden másra mondjunk „nem”-et vagy azt, hogy „most nem”.

Túlzott tökéletességre törekvés

 Ha mindennek, amit csinálunk, már az „éles helyzet” előtt tökéletesnek kell lennie, akkor ez lassítani fogja a növekedést.

Hibák kerülése

 Minél jobban kilépsz a komfortzónádból és olyat teszel, ami lehet, hogy nem fog működni, még több betekintést nyersz abba, hogy mi az, ami működhet.

Az gondolod, hogy Superman vagy

 Nem tudsz mindent egyedül csinálni. Ne is próbálkozz. Azokra a fő elemekre szánd az időt, ami a vállalkozás növekedését szolgálja. A többi feladatot delegáld vagy automatizáld.

Túl merev tervezés

 A változás törvényszerű. Ha a tervek kőbe vannak vésve, akkor kihívás lesz alkalmazkodni a környezeti változásokhoz, amikor ezt kívánják a körülmények.

Működés stratégia nélkül

 Az adatok azt mutatják, hogy a cégek csupán 65%-nak van előre kigondolt stratégiája. Ha nem tudod, hogyan fogsz hatékonyan versenyezni, akkor a sok teendő tengerében találod magad ahelyett, hogy a vállalkozásodat lendítenéd előre.

Multi-tasking

Az az elképzelés, hogy ha egy időben több dologgal foglalkozol, segít abban, hogy több mindent el tudj végezni, csak egy mítosz. Tanulmányok azt mutatják, hogy 40%-kal csökken a hatékonyságunk, ha multi-tasking-olunk.

Túl kemény munka

 Az elmének szüksége van pihenésre és regenerálódásra. Mindemellett a tanulmányok azt mutatják, hogy a túl sok munka egyaránt csökkenti a termelékenységet és a munka minőségét.

Egyedül „utazás”

 Minden akkor megy jobban és gyorsabban, ha a megfelelő emberek vannak körülöttünk. Fogadj fel egy coach-ot, csatlakozz egy mastermind csoporthoz, vagy legyen egy felelősségteljes partnered. A másokkal eltöltött idő szinergiát teremt, amely nagyobbítja az erőfeszítéseket.

Nem tudni a számokat

 Ha tudni szeretnéd, hogy mi működik és mi nem, esetleg min kell javítani, ahhoz ismerni kell az adatokat. Tisztán kell látni, hogy mi történik nem pedig a megérzésekre, szóbeszédekre és találgatásokra hagyatkozni.

Nem következetes ügyfélszerzési rendszer

 A vállalkozásoknak ügyfélre van szüksége a túléléshez. Meg kell valósítani egy megbízható rendszert, amely bent tartja az ügyfeleket.

Folyamatos tanulás

 Ha azzal töltöd az idődet, hogy másoktól lesed el a tudást, az segíthet felkészülni, hogy jól végezd a munkád, de muszáj alkalmazni azt, amit tanulsz, hogy adjon bármi pluszt. A tanulást soha ne használjuk a halogatás ürügyeként.

Mindent egyedül kitalálni

Idővel mindent megoldhatunk egyedül, de mivel az idő szűkös, egy hatékonyabb módja, ha tanulunk az elénk gördülő akadályokból, amelyek eddig jöttek.

Sok felszínes munkára áldozott idő

 Reagálás az email-ekre vagy a social media értesítéseire. Ezektől hatékonynak érezheted magad, de a valóságban ezek a felszínes tevékenységek ritkán lendítik előre egy vállalkozás működését. Ehelyett merülj bele a munkába olyan feladatokkal, amelyek kézzelfogható eredményt hoznak a vállalkozás növekedésében.

Zavarodottság a csillogó új dolgoktól

 Dolgozni kell, hogy kizárjuk azokat a zavaró tényezőket, amelyek megakadályozzák, hogy meg tudjuk valósítani a tervünket. Ha egy új kecsegtető lehetőség bukkan fel, mindig mérlegelni kell, hogy megéri e a beruházás.

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések