Van egy BNI tagunk, akinek sikertörténete hollywoodi filmekbe illik. Egy ember, aki nem dúsgazdag, de hihetetlenül boldog és sikeres. Ismerd meg Máté Gábor, a BNI Déli Régió vezetőjének történetét.

 

Bár Gábor 25 éve nagyon sikeres, mégsem szerepel a leggazdagabb emberek listáján. Talán azért, mert a legsikeresebb és a leggazdagabb emberek listája nem feltétlenül fedi egymást.

Gábor azt vallja, hogy a sikernek nem titka, hanem ára van.

„A siker érzése értékteremtésből fakadó elégedettség, az idővel való gazdálkodás, és az engem körülvevő emberek megválasztásának szabadsága, a család erejének megőrzése, ezek pedig túlmutatnak a pénzvilág sorrendjén. Nekem ez a gazdagság.” 

Mi az, amit jelenleg a leginkább szeretsz az életedben?
Ami a legújabb. Bár két vállalkozásom is van, de munkában most a BNI van az első helyen. Ez a nagy szerelem. Több megyében segítünk a magyar kkv-knak, vállalkozói csoportokat indítunk. És szerencsére sikeresen, nagy örömmel tesszük mindezt.

Honnan indultál? Hogyan lett belőled sikeres vállalkozó?
Kezdjük ott, hogy gyerekként egy ezer fős kisfaluban élve nem gondoltam, hogy valaha is vállalkozó lesz belőlem. Vasutas édesapával, postás édesanyával nekem rendőrnek vagy katonatisztnek kellett volna mennem, hogy az alkalmazotti sor folytatódjon. Én azonban testnevelő tanár szerettem volna lenni. Az első mentorom, Lacka testnevelő tanár volt. Ő szerettette meg velem ezt a pályát.

Ugorjunk egyet az időben. Voltál NBII-es labdarúgó, voltál edző, mégis vállalkozó lettél. Ezt hogy csináltad?
Imádtam csinálni  az edzősködést, de mondjuk ki őszintén, kellett a pénz. Válás után, edzői és tanársegédi fizetéssel, egy hitelekkel terhelt panellal a hátam mögött, nem volt könnyű az élet.

Mi volt az első vállalkozásod?
Mindent csináltunk. Képeket festettünk, majd eladtuk. Aztán egy nap hazajött egy régi barátom Ausztriából, és azt mondta, nekem vállalkoznom kellene. Lényegében ő tanított bele ebbe az egészbe. Az első vállalkozásomat a második feleségemtől vettem át, mikor megszületett Eszter lányunk. Eleinte ódzkodtam tőle, de aztán rájöttem, hogy ez ugyanaz a csapatépítés, irányítás, mint a foci pálya mellett.

Hogyan lett belőled végül sikeres vállalkozó? 
Az életemet végigkísérték a mentorok. Akiket vagy én választottam vagy ők engem. Ők rengeteg dolgora megtanítottak. Ők vezettek el a sikerig. De ugyanilyen fontos szerepet játszott a sikeremben, hogy egy idő után nem hajtottam már a pénzt. Persze eleinte, mikor csak adóssága van az embernek, akkor mindent a pénzért csinál. De ha ez a pénzmánia megmarad akkor is, mikor már van elég belőle, hogy boldog légy, akkor az már nem is biztos, hogy siker. Szerencsére én nem estem ebbe a hibába.

Milyen egy jó vállalkozó szerinted?
Hadd meséljek el egy történetet. Jöttünk haza egy rendezvényről, és James barátom mondja, hogy “Te, Gábor, ott kellene hagyni ezt az egyetemet, és rá kellene feküdni erre a vállalkozásra.” Erre én: “De akkor miből lesz a nyugdíjam?” Hiába volt akkor már vállalkozásom, a gondolkodásom még mindig alkalmazotti volt. Amint erről leszokik az ember, jó eséllyel lesz belőle sikeres vállalkozó.

Gábornak még tucatnyi remek sztorija, sikertörténete van, amit meg is oszt veled az idei Nemzetközi Networking Hét rendezvénysorozaton.

A rendezvénysorozat programja:

·  Március 26. Budapest

·  Március 28. Győr

·  Március 29. Pécs (Gábort itt hallgathatod meg)

Jegyek mindhárom helyszínre még kaphatók. Igaz, erősen korlátozott számban. Jegyet itt tudsz vásárolni >>>http://networkingkonferencia.hu/networkinghet

Akkor találkozunk márciusban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük