„Ezer jó” érv a BNI® mellett

Kecskeméti „Ezerjó” csoportunknál ismét Vég Erzsébet, az alkotonok.hu szerzője vendégeskedett, aki a csoport elnökét, Simon Fannit kérdezte az ország legnagyobb üzleti kapcsolatépítő szervezetének szakmai és emberi oldaláról. A teljes interjú itt érhető el.

 1. Mikor jött létre a kecskeméti csoport és miért?

2015.augusztus 7-én alakultunk, és azóta is tevékenykedünk. Azért jött létre a csoport, hogy összehozzuk a hasonló gondolkodású nyitott vállalkozókat és egymást segítve többletbevételhez jutassuk egymást. Ma az üzleti életben nagyon nehéz érvényesülni ajánlások nélkül, ezért ez a keretrendszer erre ad megoldást. Tudni kell, hogy elsősorban nem egymás szolgáltatását használjuk, hanem egymás tevékenységét tudjuk ajánlani ismerősöknek, partnereknek. Mindezt jutalékmentesen és bizalmi alapon tesszük.

 

 1. Hány fővel indult és most hány tagotok van?

23 fővel indultunk, sokan még mindig velünk vannak, jelenleg harmincöten vagyunk. Folyamatosan bővülünk, fejlődünk. Minden évben van lemorzsolódás, de új tagok is jönnek szép számmal. Hiszen pont az a lényeg, hogy minél színesebbek legyünk, minél több féle tevékenységi kör jelenjen meg.

 

 1. Miért érdemes tagnak lenni?
 • Két dolgot emelnék ki, mégpedig az üzleti, illetve az emberi oldalt.
 • Ugyanis ha BNI tag vagy egyből „kapsz” 35-40 értékesítőt, akik szívesen ajánlják a termékedet/szolgáltatásod pusztán bizalmi alapon, mert itt személyesen ismerjük egymást. Mindezt teljesen jutalék-mentesen, ami nagyon fontos, hiszen neked a tagságon kívül ez nem jár plusz költséggel.
 • Nagyvállalatokhoz tudsz bekerülni, pusztán ajánlások útján. Akár egy jól működő, kiváló minőségű beszerzői hálózatot tudsz kiépíteni.
 • Kizárólagosságot kapsz, ami azért fontos, hogy egymás elől ne vegyük el az üzleteket, és ne hátráltassuk egymás munkáját a versennyel. Tehát egy csoportban nem fordulhat elő, hogy ugyanabból a tevékenységből több tag is csatlakozik, nincs két pályázatíró, három online marketinges, vagy több ingatlan értékesítő. Óhatatlan, hogy van némi átfedés, de ez stratégiai partnerséggel kiküszöbölhető.
 • Na és itt a következő pozitívum, a stratégiai partnerség. Amikor ugyanaz a célcsoportod, de más a tevékenységed, tehát oda-vissza tudjátok egymást ajánlani, meglévő és új partnerek irányába is.
 • Továbbá nem csak helyi, hanem regionális, országos vagy akár nemzetközi vonalon is tudod a kapcsolataidat építeni. Az ország és a világ összes BNI csoportjába van lehetőséged átlátogatni. Ez a lehetőség alkalmazható nemzetközi vagy országos terjeszkedésre is.
 • Emellett számos képzés, online oktatási felület áll rendelkezésünkre a fejlődéshez.
 • Na és az emberi oldal: Szuper közösségbe csöppensz, ahol mindenki olyan nyitott, mint Te, (hiszen ha BNI tag vagy akkor nyitott vagy az új dolgok irányába) kihívásokkal nézel szembe, amik megoldásával a problémamegoldó képességeid is javulnak. Egy olyan pozitív hangulat és légkör alakul ki, amiben öröm üzletelni.”
Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések