Érdemes Téged ajánlani?

Hallottad már valakitől? „Az öltözködésed, a marketing üzeneted és egyáltalán, az egész üzletképed minősíthetetlen!” Ha igen, akkor tudod: ez fáj.

A felelősség a Tiéd, hogy vállalkozásod jó formában legyen – csak így fogsz ajánlásokhoz jutni.

Dr. Ivan Misner a következőket mondta: „Ezreket láttam, akik azért csatlakoztak networking csoportokhoz, hogy növeljék üzleti sikerüket, ám elfelejtettek alaposan tükörbe nézni és megvizsgálni saját magukat, valamint vállalkozásukat. Egy kihívás elé állítalak. Mérd fel saját magad, a céged és tedd fel a kérdést: Érdemes vagyok az üzleti ajánlásokra? Amennyiben nem vagy biztos benne, hogyan kezdd el az önvizsgálatot, öt módszert javaslok.”

Ismerd meg a Misner-féle öt módszert, amivel szívesen fognak majd Téged ajánlani!

1. Légy egyértelmű és következetes!

Ha egy héten hétszer kérdeznek rá, mi a foglalkozásod, mind a hétszer ugyanazt válaszolod? Esetleg hét különböző válasszal állsz elő? A marketing üzeneted legyen egyértelmű és következetes. Ezen kívül, a szívedből és lelkesen kell szólnod saját üzletedről, amivel mély benyomást tehetsz az emberekre.

2. Ígéret szép szó…

Készítsd el a megígért projektet hamarabb, mint ígérted. Érkezz pontosan a találkozóidra. Ne nézegesd a telefonod, amíg másokkal beszélgetsz – és mindig tartsd szem előtt az utánkövetést.

3. Öltözz „sikeresen”

Ha például szerelő vagy, és egy öltönyben érkezel ügyfeledhez, még a végén ügyvédnek néz. Mindegy, mit viselnek általában a saját szakmádban – legyen ez egyenruha, elegáns öltözék, farmer-póló szett -, hordd a megfelelő ruházatot! Nem szükséges nagy összegeket kiadnod egy gardróbnyi új ruhára, de nagyon figyelj oda, hogy tiszta és vasalt legyen az öltözéked. Az első benyomás nagyon fontos, hiszen ezentúl az a kép fog élni rólad a másik fejében. Ha rendezetlen a megjelenésed, mások azt gondolhatják, ugyanígy állsz hozzá a vállalkozásodhoz is.

4. Viselkedj tudatosan

Az emberek 80 százalékban a tőled érkező nonverbális jeleket észlelik, mint a szemkontaktus, arckifejezések, és a modorod. Kérj meg valakit, akiben megbízol, hogy játszatok el egy tárgyalást – ő talán tud segíteni abban, hogy mely elemei működnek a nonverbális kommunikációdnak, és mi az, amin javítanod szükséges.

5. A közösségi médiában mindenki mindent lát

A rólad kialakuló kép az offline és online megjelenésedtől egyaránt függ. Ez nem azt jelenti, hogy nem oszthatsz meg vicces posztokat, és nem élvezheted ki a közösségi média lehetőségeit. Ám fontos megjegyezni, hogy az emberek gyakran ítélnek az alapján, amit a közösségi felületeken látnak rólad. Jó arány például, ha háromból két posztod valamilyen személyes információt tartalmaz, de vigyázz az ellentmondásos kijelentésekkel, és a mélyen magánéleti témájú bejegyzésekkel. A mai digitális korban az vagy, amit megosztasz magadról.

Amíg a személyes márkádról – azaz a saját magadról – kialakított kép nincs rendjén, és emiatt kevésbé vagy ajánlható, addig nem is lehetsz sikeres az üzletben. Hiszen Te vagy a saját céged legnagyobb reklámja!

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések