Egyedülálló projekt a kapcsolatoknak köszönhetően

Egy baráti kapcsolat, egy közös ötlet, egy nemes cél és sok ajánlás a BNI-on keresztül – ennyi kellett ahhoz, hogy létrejöjjön a Többlettél Interaktív Művészeti Nap, amely június 19-én valósul meg Győrben. A szervezők a hiányból fakadó, de amellett megjelenő értékes többletet kívánják bemutatni, amely fogyatékosságból vagy bármilyen másságból fakad.

Hosszú Judit pilates oktató és színésznő (aki a BNI9201 – Raab Fair Line tagja) egy vakvacsorán átélt személyes élmény nyomán ismerte fel, hogy a fogyatékosság témáját egy táncelőadás formájában lehetne széles körűen kibontani. Később már egy jóval nagyobb publikum számára is szerette volna bemutatni, hogy milyen az, amikor valaki bizonyos szempontból fogyatékkal, ugyanakkor más tekintetben többlettel él.

tobblettel_logo

Az így megfogalmazódott Többlettél-projekt megvalósulását a kapcsolati tőkéjének köszönheti. Támogatóinak nagy részét és a szervezésben részt vevő munkatársait baráti kapcsolatok és a kapcsolati tőke jutalékmentes megosztására szerveződött különleges üzleti közösség tagjainak ajánlásai útján ismerte meg. Az elmúlt 8 évben már Magyarországon is bebizonyosodott, hogy a BNI (Business Network International)Aki ad, az nyer!”® típusú felfogásra épülő üzleti csoportjai az új piaci lehetőségek elérése mellett tanulásra és hatékony információcserére is lehetőséget kínálnak. Nem véletlen, hogy egy ilyen csoportból, a 9201 – Raab Fair Line néven működő győri üzleti közösségből indult, és az ott lévő üzletemberek felelős gondolkodása által kapott erőre a Többlettél projektje is. Így történhetett, hogy például a főtámogató BNI-os, az is, aki a programhoz kapcsolódó alkotópályázat fődíját felajánlotta, ahogy a díszletes és a helyszín lakberendezője is, de mindezek emellett ajánlás útján jött a szervezésben a főbb feladatokat magára vevő Harmónia Művészeti Központ, a marketingesük, a helyszín, a házigazda, illetve a programban szerepet vállaló résztvevők, alapítványok és egyesületek nagy része is.

Ennek eredményeként június 19-én Győrben válik valóra a Többlettél Interaktív Művészeti Nap, ahol a hiányból adódó többletet fogják bemutatni különböző összművészeti programok keretében. A kezdeményezéshez számos egyesület és alapítvány csatlakozott, amelyek a fogyatékosságból vagy bármilyen másságból fakadó többletet hozzák majd szem elé, és éreztetik azt interaktív módon. A napot egy táncelőadással zárják, amelyben Katona Zoltán rendezésében a Dart és a Consla együttesek táncművészei fognak közreműködni. Az eseményt Farkasházi Réka színésznő is pártfogásába vette, az egész program pedig bekerült a Győri Táncfesztivál műsorába.

A rendezvényhez egy alkotópályázat is kapcsolódik. A szervezők olyan pályaműveket várnak – képalkotás, videó, vers, esszé, koreográfia kategóriában –, amelyek a másságból, a hiányból adódó kihívásokból és próbatételekből az egyénben vagy embercsoportokban kialakuló többletre fókuszálnak.

Judit és a projekt továbbra is várja az esetleges támogatók jelentkezését, így aki az egyedülálló kezdeményezés mögé állna, itt kérhet bővebb információt:

E-mail: judit.hosszu@tobblettel.hu
Tel.: +36-20/852-3423

Bővebben a projektről: www.facebook.com/tobblettel/

Valamint a Győr+ TV interjújában (12:08-tól):

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések