Egy mértékadó és sikeres Y

Harmadik alkalommal rendezték meg a mÉrtékadó Konferenciát Tatabányán, amelynek témája a generációk közötti összefüggések, különbségek és egyezőségek összefoglalása volt. A március 10-ei eseményen Andricza Zsuzsanna, a BNI Északnyugat-Pest megyei régiójának igazgatója is jelen volt, aki az Y-generáció képviselőjeként kapott meghívást a szakmai programra.

Négy taggal alakult meg a mÉrtékadó Nők Társasága 2012-ben, amely elsősorban a Tatabánya és környékén élő emberek számára teremt alkalmat arra, hogy beszélgetések és eszmecserék által tanulhassanak egymástól. A sikeres nőkből álló elit közösség egyik alapítója Ádám Katalin, a T-Mátrix Kft. ügyvezetője, aki egyben a BNI 9301-es csoportjának, a Vértes Businessnek a tagja.

mk_azs

Fotó: Prézli Rézi Produkció

A mÉrtékadó Nők Társasága által harmadik alkalommal megszervezett konferencián a generációk (veterán, baby boomer, X-, Y-, Z- és alfa generáció) több képviselője is előadást tartott, majd részt vett egy, a témához kapcsolódó, kötetlen kerekasztal-beszélgetésen. A rendezvényen színpadra lépett – a tavalyi Országos Networking Konferencián® is nagy sikerű előadást tartó – Bruck Gábor társadalomelemző, Bencsik János országgyűlési képviselő, Ágoston Stefánia divatszakember és Mucsi Boglárka blogger. A kerekasztalnál mindkét generációból ketten kaptak meghívást, és itt ugyanúgy szóhoz jutott a 10 éves megyei diákolimpiai bajnok úszó, mint a közel 70 éves gyermekkardiológus főorvos. Andricza Zsuzsanna, a BNI Északnyugat-Pest megyei régiójának vezetője az Y-generációt képviselte, és többek között arról osztotta meg a tapasztalatait, hogyan tudja a legfiatalabb magyar BNI-igazgatóként a nála idősebb vállalkozókat rábírni a szabálykövetésre. Szerinte azzal, hogy bevonja őket a különböző folyamatokba, és kikéri a véleményüket, működőképessé tudja tenni a közös munkát.

mk_azs2

Fotó: Prézli Rézi Produkció

A III. mÉrtékadó Konferencián üzleti és könnyedebb témák egyaránt felmerültek, és a szóba kerülő kérdéseket, témaköröket minden generáció szemszögéből megvizsgálták, véleményezték. „Szerintem nagyon hasznos és tanulságos volt ez a rendezvény – mondja Andricza Zsuzsanna régióvezető. – Aki generációs problémával áll szemben, itt hallhatott rá megoldást, hiszen nem volt tabu, bármiről lehetett beszélni. Bevonták a közönséget, az emberek a saját gondjaikat a számukra releváns generáció képviselőjével értékelhették. Például ha valakinek nála fiatalabbal vagy idősebbel kell dolgoznia, akkor hogyan kezelheti az ezáltal felmerülő kommunikációs helyzeteket vagy a más életritmusból fakadó nehézségeket. A fő tanulság az, hogyha valakinek a generációs különbségekből adódó problémája van, akkor igenis beszélnie kell ezekről az adott illetővel, és együttműködően, közösen kell megoldaniuk.

mk_azs3

Fotó: Prézli Rézi Produkció

További fotók konferenciáról a mÉrtékadó Nők Társaságának oldalán!

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések