Dr. Misner: Éves Marketing Tervet minden BNI-osnak!

Dr. Ivan Misner és Jared Yellin beszélgettek a BNI legújabb podcastjában a marketing terv fontosságáról. A leglényegesebb részekből szemezgettünk.

Nem lehet vita kérdése, hogy egy 1 évre előre kidolgozott marketing terv milyen fantasztikus dolgokra képes egy cég életében: ez garantálja a tervszerűséget, a következetességet, és azt, hogy mindig szakítsunk időt a marketing teendőinkre. Íme egy alapterv, ha eddig ugyan marketing terv nélkül szerezted a vevőid, de a 2020-as évet egy tudatosabb vevőszerző folyamatra állítanád át.

Díjtalan webináriumok

Az izgalmas tartalmak, a célpiac edukációja továbbra is a meggyőzés egyik alappillére. Minél drágább egy termék, egy szolgáltatás, az edukáció annál fontosabb. A hetente, két hetene kiküldött hírlevelek nem maradhatnak el, de nem árt, ha havi rendszerességgel videókon, webinár előadásokon is találkozik veled a célpiacod. A webinár talán a legjobb módja, hogy szakértői státuszod értéke rohamos emelkedésnek induljon a piacodon.

Műhelygyakorlatok, személyes találkozók

A személyes találkozók, tréningek, műhelygyakorlatok két dolog miatt is szükségesek: személyesen tudod átadni tapasztalataidat, ajánlataidat a legfontosabb ügyfeleidnek, miközben ők kiváltságos helyzetben érezhetik magukat. Tarts negyedévente workshopokat, és lesz a cégednek egy olyan magja, amely a drágább, prémium termékeket is bármikor megvásárolja cégedtől.

Rendezvények

Évente 2-szer szervezz egy nagyobb rendezvényt, ahol vevőidnek bemutatod a sikereidet, az újításaidat, esetleges premier termékeidet, szolgáltatásaidat. Ezeknek a rendezvényeknek a hírét aztán tudasd azokkal is, akik a limitált helyek miatt nem tudtak jelen lenni az eseményen.

Ajánlási rendszer

Egyetlen éves marketing tervből sem maradhat ki egy profi ajánlási rendszer. Ha ugyanis ez rendben van egy cégnél, akkor lesz egy olyan vevőszerző eszközöd, amely ingyen hozza a vevőket. A jó ajánlási rendszerek alapja a megfelelő jutalom az ajánlóknak.

Kihívások a közösségi médiában

Ne feledkezz meg a Facebook követőidről, a közösségi média megjelenéseidről sem. Indíts egy kihívást, amelynek lényege, hogy a követőid elérjenek egy nemes célt az életükben 14 nap alatt. Ezzel egy olyan csapat kovácsolódik össze a márkád égisze alatt, amely aztán vásárlásokban ajánlásokban köszön vissza.

További tippeket találsz a 2020-as marketing tervedhez Dr. Misner legújabb podcastjában:

Episode 621: Doing an Annual Marketing Plan

https://www.bnipodcast.com/2019/08/14/episode-621-doing-an-annual-marketing-plan/

 

 

 

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések