BNI: szerelem második látásra

Az első és a második BNI csoporttalálkozója között fél év telt el, az első után még azt érezte, hogy a BNI nem az ő világa, mikor a második csoporttalálkozó után hazafelé vezetett, már tudta, hogy valami egészen jó kezdődik az életében. Dr. Sovány Nikolett ügyvéd azon kevesek egyike, aki hivatásként és vállalkozásként tekint egyszerre a szakmájára. Talán ezért is olyan sikeres benne.

2015. decemberében járunk, Nikolett először lép be egy BNI csoporttalálkozóra. Ekkor még azt gondolja, hogy soha többé. Félévvel később tesz még egy próbát, azóta a BNI-jal kötött kapcsolata valódi hollywoodi sikersztori. “Mikor az első találkozón jártam, még  semmit nem tudtam arról, hova megyek, mi történik, és talán emiatt éreztem úgy, hogy ez az egész nem az én világom. A másodikra már kifejezetten én akartam menni, addigra megérett bennem a dolog. Azonnal csatlakoztam is a csapathoz.”

Egy ügyvédnek is sokat ad a BNI

Kezdő ügyvédként két praxist vitt. Nem panaszkodhatott, de akkor még sokat kellett azon gondolkodnia, mivel bővíthetné ügyfélkörét. A BNI-ban és a csoporttagokban ebben remek partnerre talált. “Jóval többet kaptam, mint amire számítottam. Az, hogy kialakult egy stabil ügyfélköröm, amiben a BNI-nak is nagy szerepe volt, nem a legfontosabb, amit a BNI nyújtott. Fontosabbnak tartom, hogy általa sokat bővültek az üzleti világgal kapcsolatos ismereteim, ami minden céges megbízásomnál hasznosnak bizonyul. Ezen túl sokkal tudatosabb lettem a saját tevékenységemmel kapcsolatban is.”

Nikolett szerint kevés ügyvéd néz vállalkozásként az ügyvédi praxisára, pedig ugyanúgy ügyfelekből élnek, mint más szolgáltatók. “Ha kimondjuk, hogy az ügyvédi hivatás is olyan szakma, mint mondjuk egy könyvelő, akkor rögtön rájövünk, hogy a szakmai tudás mellet szükség lehet más képességekre is. Marketing, szervezési- és döntési ismeretekre, amelyekre a BNI felkészíti a tagjait.”

A BNI feltölti

Nikolett számára a BNI az üzleti kapcsolatoknál sokkal többet ad. “A BNI-ban egy olyan csapat része vagyok, ahova szívesen megyek minden héten, kifejezetten feltölt minden egyes találkozó. Maga a szervezet pedig olyan komplex hátteret nyújt, ami nélkül nem működhet sikeresen egy vállalkozás. A háttérbe pedig beletartozik az ismeretanyag, a kapcsolati tőke, és a mentális támogatás, amit egy jól működő csoport tagjai nyújtanak egymásnak. A tudat, hogy a csoport tagjaival bármikor, bármiben számíthatunk egymásra.”

Figyelni az apró részletekre

Bár Nikolett nem sok mindent csinálna másként az életében, azért ellátná pár hasznos tanáccsal 20 éves önmagát. “Kérlek, ne siess az egyetemmel, a munkába állással. Szerezz tapasztalatot a valódi életben, utazz külföldre, tölts hosszabb időt más országokban. Ügyvédként pedig a hivatás szakmai részén kívül figyelj meg más területeket is, a kommunikációt, a munkaszervezést, az irányítást, és azt, hogy hogyan kell nemet mondani. Sokkal nehezebb, és költségesebb, ha erre az embernek magának kell rájönnie.”

Fókusz ma már csak egy területen van

“Öt év egyetem után 13 éve már gyakorlatban foglalkozom joggal. Saját ügyvédi praxisomat 6 évvel ezelőtt kezdtem. Kezdetben többféle ügyet csináltam, hiszen az időmbe is belefért, másrészt nemet sem tudtam könnyen mondani. Jó pár éve már kialakult ügyfélköröm van, és saját magam számára is kiderült, hogy mi az a terület, amiben igazán jó vagyok, amivel legszívesebben foglalkozom. Ma már az elsődleges fókuszt a szerződések jelentik, ezen belül egyenlő mértékben magánszemélyek és cégek részére dolgozom. A szerződésekhez kapcsolódó területként követeléskezeléssel, illetve a főleg megegyezéssel záruló családjogi, öröklési ügyekben járok el. Jelenleg is több tartós megbízásom van, ami mind számomra, mind az ügyfél számára is előnyt jelent. Büszke vagyok arra, ahova viszonylag rövid idő alatt eljutottam, és épp remény van arra, hogy továbblépjek egy magasabb szintre.”

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések