Kölber Ferenc közel 4 évvel ezelőtt csatlakozott a BNI® 204 – B2B csoportjához. Rövid időn belül tagbizottsági taggá választották, majd nem sokkal később már az oktatások, képzések koordinációs feladataiért felelt. Ez alatt az idő alatt, a jutalékmentes üzleti ajánlásokra épülő modellt alkalmazva a 2013. évi 360 millió forintos árbevétele 2017-ben várhatóan már meghaladja az 1 milliárd forintot.

Ferenc számára az első egy év csak szerény anyagi eredményt hozott: ez az időszak a személyes kapcsolatépítésről, nem pedig az üzletszerzésről szólt. Aztán beindult a folyamat és az egyik ajánlás az addigi legnagyobb ügyfelet hozta el, mely évi 120 millió forint árbevétel többletet eredményezett. „Ez az együttműködés a mai napig tart” – tette hozzá Ferenc. Majd 2016-ban egy korábbi személyes találkozó olyan nemzetközi partnerrel létrejött váratlan együttműködést hozott, mely rendszeres, 2017-ben már csaknem fél milliárd forint árbevétel-növekedést jelent számára.

„Eddig összesen több mint 400 millió forint realizált árbevetélt köszönhetek a szervezeten belüli személyes találkozóknak és az ott kialakult valódi partnerkapcsolatoknak. A következő évek már a leszerződött munkák kamatoztatásáról szóltak.”

A sikerhez vezető út Ferenc szemével:

„Az első és legfontosabb, hogy minőségi tagok legyenek a csoportokban. Ha ez megvan, és a filozófiát is megértették, elsajátították, akkor képesek lesznek jól együttműködni. Ennek ellenére a legnagyobb probléma még mindig az idő! Azt gondolom, csak akkor érdemes a BNI®-hoz csatlakozni, ha megfelelő mennyiségű időt tudunk befektetni, és azt valóban készek vagyunk a kapcsolatépítésre fordítani.  A nulladik pont az, hogy megtanulj átkapcsolni: az ügyfélszerzés helyett folyamatosan arra kell koncentrálnod, hogy hogyan tudsz segíteni csoporttársaidnak, hogy hogyan tudjátok kedvezően támogatni egymást. Nem lesz azonnal üzleted, a BNI® nem erről szól, először mindenkinek oda kell tennie magát!”


Ferenc a világ 8. legnagyobb könyvvizsgáló, könyvelő és tanácsadó cége, a Baker Tilly Hungária tanácsadási üzletágának vezetője. A Baker Tilly Hungária a Baker Tilly International független magyarországi tagvállalatait foglalja magában. Könyvelési, bérszámfejtési, könyvvizsgálati, különböző tanácsadási és információbiztonsági szolgáltatásokat, teljes körű megoldásokat kínálnak a hazai és multinacionális társaságok, valamint a költségvetési szervek és a hazai EU-s intézményrendszer szereplői számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük