A sikeres üzletasszony jó csapatjátékos, nyitott, kreatív személyiség. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy egy magasabb cél érdekében félreteszi az érzelmeit, és átgondolt, fókuszált üzleti döntéseket hoz a fejlődésért. Lahle Wolfe, a „The Balance” vendégszerzője a következőket teszi hozzá:

A legjobb üzleti hozzáállás

Vajon a sikeresség szempontjából számít, hogy valaki optimista vagy pesszimista beállítottságú? Nem feltétlenül. Az optimista a dolgok jó oldalát nézi, ami ösztönzően hathat a csapatára, ezzel szemben a pesszimista nem értékeli túl a lehetőségeket, reálisabb, és várhatóan kevésbé kockázatos döntéseket hoz. A legfontosabb azonban az, hogy Te miként látod az adott helyzetet, hogyan reagálsz rá, mindez majd elősegíti a hosszú távú üzleti sikereket.

Amiben a női vállalkozóknak fejlődniük kell

Egy szóval: a networkingben. Kevés együttműködés segít annál jobban megalapozni és növekedésre bírni a vállalkozásod, mint az, ha erős kapcsolati hálóval rendelkezel. Az üzleti előny mellett proaktív ajánlásokra is szert tehetsz, de kizárólag akkor, ha Te is teszel a kapcsolataidért! Ha kevésbé vagy csapatjátékos, vagy nincs időd a face-to-face kapcsolatok kiépítésére, próbáld meg másképp. Érdemes csatlakoznod és figyelemmel követned olyan online közösségi csoportokat, amelyek szakmailag közel állnak az elképzeléseidhez. A legfontosabb a kapcsolattartás!

A sikeres üzletasszony legfontosabb tulajdonsága

A siker érdekében fontos, hogy mindig szánj időt arra, hogy meghallgasd az emberek ötleteit, véleményét. Azáltal, hogy értékeled őket, te is sokkal közelebb kerülhetsz hozzájuk. A bizalmon alapuló kapcsolatok a legerősebbek! Nem utolsó sorban az építő kritikák által fény derülhet olyan problémákra, amelyek megfelelő odafigyeléssel megelőzhetővé válnak. Az üzleti életben fontosak a jó döntések, ezért hallgass másokra, hiszen mindig tudunk tanulni valami újat egymástól.

A témában megszólalt a BNI-tag  Havasi Viktória, akit a Kossuth Rádióban kérdezték véleményéről: http://bit.ly/2pqJZ7W

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük