A BNI Magyarország második tagja először mindig azt keresi, ő hol tudna segíteni

Nem taktikai megfontolásból, nem a pszichológia miatt, ő egyszerűen ilyen. Hisz abban, hogy a sors valamilyen formában megjutalmazza azokat, akik tesznek másokért, egy jó ügyért, a világért. Ez Friedmann Tamás története, aki 2008-ban másodikként lcsatlakozott a BNI Magyarország szervezetéhez

„26 évesen ott álltam tele ötlettel, tenni akarással, a „Segíteni másoknak” érzéssel és a tanulás utáni vággyal a szívemben, már csak a kapcsolatok hiányoztak, hogy az érzésből tettek legyenek. Emberek, akiktől tanulhatsz, egy közösség, akiknek Te is tudsz adni valamit.”

Ekkor 2008-at írtunk, Friedmann Tamás ekkor csatlakozott a BNI-hoz. Az egyik első fecske volt a hazai BNI-ban. Egészen pontosan a második, hiszen 2009 februárjában nyitotta meg kapuját az első magyar BNI csoport.

Célja az volt, hogy tapasztalt  emberekkel találkozzon és tanulhasson. Erre azonban a BNI előtt kevésbé volt lehetősége.  „Miután András Izraelből hazatért,  a korábbi baráti és üzleti kapcsolataiból igyekezett elindítani a magyar szervezetet.  Én egy ajánlás kapcsán kerültem képbe, így találkoztunk. ”

A BNI filozófiáját gyerekkora óta hordozza magában

Az „Aki ad, az nyer” filozófiája azonnal magával ragadta. Gyerekkora óta úgy gondolja, hogy a napod attól lesz jó, attól lesz minőségi, ha jól érzed magad a bőrödben. „Én pedig akkor érzem jól magam, ha tudok segíteni másoknak. akár a munkámmal, kapcsolataimmal, vagy netán a tanácsaimmal. És ez az egész egyszer majd úgyis visszavándorol hozzád, mint egy régi fénykép, amit már egy jó ideje kerestél, aztán egyszer a semmiből csak úgy előkerül.”

3 csoport 800 vendég

Friedmann Tamás BNI időszámításában 2012 meghatározó év volt. Építési nagykövetként egyszerre 3 csoportba járt, és közel 800 vendéget mutatott be csoporttársainak. “Csodálatos érzés volt, amikor  megválasztottak az Év Vezetőjének. De sosem a címek hajtottak, sokkal inkább az, hogy tegyek valamit a vendégeimért és a csoportjaimért.”

Szakmáját is a BNI-nak köszönheti

A 2012-t követő év fordulópont lett Tamás életében.  Ekkor csöppent bele az ingatlanok „világába”. Egy csoporttársa megkeresésére elkezdett ingatlanok – akkor még főként irodaházak – üzemeltetésével majd bérbeadásával foglalkozni. Innen már csak egy lépés volt az ingatlanközvetítés. Azóta is ezzel foglalkozik, igaz, ma már saját vállalkozásában.

„Belelátni más szakterületek mindennapjaiba, felbecsülhetetlen”

„Ha BNI tag vagy, akkor idővel nem csupán  a saját szakmádhoz fogsz érteni, hanem betekintést nyerhetsz más iparágakba is. A beszélgetések során annyi izgalmas szakmai történetet és információt hallasz, hogy egyszer csak azon kapod magad, hogy üzleti polihisztorrá váltál. Az értékesítésben ez persze jól jön, hiszen így szinte mindenhez hozzá tudok szólni. Egy ingatlanban sem feltétlenül csak az ingatlanról lehet beszélni”  

BNI találkozó = minőség

Tamás elmondása szerint minden egyes BNI találkozó értékes . „A 34 év alatt kialakult profizmus a találkozó minden pillanatában érződik, mindennek megvan a maga helye és ideje. De persze ez semmit sem érne, ha nem lenne meg az a fajta kémia, amitől az egész találkozó hangulata elképesztően támogató és pozitív lesz. Valószínűleg ezért találják meg multi cégek vezetői, különböző cégben dolgozó alkalmazottak, sőt akár egyéni vállalkozók is egy BNI találkozón azt, ami számukra hasznos. Mindegy, honnan jössz, a lényeg, hogy mit hozol. Ha segítő szándékkal és pozitív attitűddel érkezel , akkor azokkal is fogsz távozni.”

Irány Varsó!

„Egy jó gondolattal is rengeteget lehet profitálni.” Ez a hozzáállás hívta Varsóba is. „Sokszor már ezért megéri megvenni egy könyvet, elmenni egy konferenciára. Sokan végigállnak egy koncertet, hogy a kedvenc dalukat meghallgathassák. Mert attól a daltól kapnak valamit. Ez az egyik, amiért azt mondtam: Irány Varsó! Irány a nemzetközi BNI konferencia! Amikor meghallottam, hogy a BNI nemzetközi konferenciája Európába jön, nem volt kérdés, hogy ott szeretnék lenni. A másik, hogy olyasfajta nemzetközi kapcsolatépítésre, mint ami Varsóban vár, nagyon ritkán nyílik alkalom. Gondolj csak bele, hogy több mint kétezer üzletemberrel, cégvezetővel ismerkedhetsz a Világ minden tájáról. 2019-et írunk. Manapság angolra lefordítani egy weboldalt, külföldön vállalkozni könnyebb, mint valaha. Főleg ha a megfelelő kapcsolatokkal is rendelkezünk.  Ezért mondom mindenkinek, hogy a varsói konferencia egy remek alkalom a nemzetközi kapcsolatépítésre.”  

Az eladhatatlan érdekli

Kevesen foglalkoznak az ingatlanértékesítés speciálisabb területeivel. Tamás számára az is kihívás, ha a lakóingatlanokon kívül ki- vagy el tud adni iparterületeket, irodaházakat, komplett épületeket. „Az elmúlt 7 év során mindegyikre volt már példa. Ez az időszak számos olyan tapasztalatot hozott, melyért nagyon hálás lehetek, hogy megélhettem. Segített azzá válni, aki ma vagyok. Úgy vélem, hogy az ingatlan területén elengedhetetlen a win-win, fontos, hogy mindenki jól járjon: Vevő és Eladó egyaránt. A BNI-nak is köszönhetem, hogy ennyiféle ingatlannal találkozom. Van, akinek lakás kell, másnak raktár, megint másnak egy iroda. Ettől lesz igazán érdekes és izgalmas ez a szakma. Igyekszem addig menni, míg nem tudok segíteni vevőnek és eladónak egyaránt. Miért? Mert jó érzés látni, hogy tudtam adni nekik valami olyasmit, ami számukra akkor, abban a pillanatban talán mindennél fontosabb volt.”

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések