6 apró dolog, amellyel növelni tudod a hatékonyságod

Oszd fel az idődet!

Tördeld a napjaidat 30 perces blokkokra és tervezd eköré az időbeosztás köré a munkádat és a találkozóidat. Ha ilyen részletességgel tudsz elszámolni a napoddal, gyorsabban tudod lezárni a projektjeidet és segít, hogy még véletlenül se terheld túl magad, ne vállalj túl sokat. A napod beosztását tedd egy jól látható helyre, hogy folyamatosan rá tudj nézni a nap folyamán biztosítva a jó haladást. Lehet ez egy email tervező vagy egy rendes manuális naptár.

Állj le a multi-taskinggal!

A legtöbb ember multi-taskingol, és még büszkék is arra, hogy milyen jól csinálják. Így osztódik a figyelmünk, lassulnak az egyes folyamatok annak ellenére, hogy több feladatot végzünk egyszerre. Akár ha csak egy emailt írsz, vagy költségvetést töltesz ki, fordítsd arra az összes figyelmedet.

Tarts szünetet!

Tarts egy nap szünetet távol a telefontól, számítógéptől vagy az asztalodtól, ez segít felfrissíteni téged testileg és szellemileg. Óránként 10 perc séta kell, hogy utána frissen ülhess vissza az asztalodhoz dolgozni és csökkenjen rajtad a nyomás.

Szüntesd meg a rendetlenséget a munkaterületen!

Teljesen megszokott, hogy az irodában felhalmozódnak különböző kósza papírok, könyvek és jegyzetek. Akár hiszed akár nem, a felhalmozódott szemét negatív hatással van a teljesítményre. Nem csak az lehet stressz, hogy körülnézel és látod a sok tennivalót, hanem megtalálni az éppen szükséges dolgot a rendetlenségben is időt igényel. Minden héten szánj időt a rendrakásra magad körül.

Delegálj!

 Az, hogy te vagy a főnök, nem jelenti azt, hogy mindent neked kell csinálnod. Az alkalmazottak, üzleti partnerek és ügynökségek is rendelkeznek olyan erőforrással, amit az üzleted igényel. Vállalkozónak lenni nem azt jelenti, hogy mindent magadnak kell megcsinálnod.

Frissítsd a kapcsolataidat!

A tudatos kapcsolatépítés egyik legnagyobb előnye, nem szabad hagyni, hogy kicsússzon a kezeink közül. A rendszeres összeköttetés a partnerekkel, új ügyfelekhez segíthet, bővíti az üzletet olyan mértékben, ami még megengedhető. Ahogy nő az ügyfél bázis, képes leszel arra, hogy új forrásokat fektess be, ennek köszönhetően új lehetőségek tárulnak eléd.

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések