5 tipp, hogyan irányíts egy nagy létszámú BNI csoportot

Nagyszabású BNI találkozókhoz nagy csoportok, delegáció, a kulcsemberek aktív részvétele, valamint az újnak számító tagok megfelelő támogatása szükséges. Az alábbiakban 5 tippet olvashatsz, hogyan irányíthatsz ügyesen egy csoportot, és milyen lépéseket tegyél a stabilitás és a fenntartható növekedés felé.

1. Kövesd az alaptételeket

Nem számít, mekkora a BNI csoportod, semmi sem fontosabb annál, mint hogy betartsd a BNI szabályrendszerét. Érkezz korábban, maradj minél tovább, vegyél részt a meetingeken, vállalj feladatokat, adj értéket a tagoknak és a látogatóknak. Mindezek lehetővé teszik, hogy az újonnan csatlakozó tagok életébe élményként csempészd bele a BNI-t.

2. Hozz létre új pozíciókat

A nagy csoportoknak több vezetői tagra van szükségük, hiszen a nagyobb létszám irányítását nehezebb is kézben tartani. Jó ötlet lehet, ha új szerepköröket alakítasz ki, amelyek kiszolgálják a csoport igényeit. Néhány csoportban léteznek például olyan csapatok, amelyek segítséget nyújtanak a tagoknak ügyfelekkel való konferenciahívásokkal, nagy értékű ajánlások vadászatával és a tagok eredményeinek megfigyelésével.

3. Tartsd fent az egészséges csoportkultúrát

A csoportod pontosan olyan erős lesz, mint a leggyengébb láncszem a tagok között. Minden tag kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a többiek is igazodjanak a csoportkultúrához. Biztosítsd be, hogy a köszönetek és dicséretek mindenki előtt hangozzanak el, a negatív visszajelzések viszont inkább négyszemközt, hogy a csapat energiája és közérzete pozitív maradjon. A pozitív környezet segíteni fog abban, hogy a tagok az új ismeretségeiket gyümölcsöző üzleti kapcsolatokká és jutalékmentes ajánlásokká transzformálhassák.

4. Tréning, tréning, tréning

Az a csoport, aki rendszeresen részt vesz továbbképzéseken, kevesebb problémára számíthat tagjaival kapcsolatban. A folyamatos tréningek felkészítik a vezetőséget a csoport fejlesztésére és előremozdítására, ahelyett, hogy apró problémák megoldásával foglalkozzanak. A képzéseken megtanulhatod, hogyan használd ki maximálisan a BNI tagságot saját céged és ajánló partnereid érdekében.

5. Amit az illem megkíván…

A professzionális viselkedés és az illemek betartása a találkozókon rendkívül fontos ahhoz, hogy a csoport a számára ideális vendégek előtt vonzóvá váljon. Az amatőr viselkedés, nem megfelelő öltözet, oda nem illő humor és nyelvhasználat mind ellenetek játszik.

Tehát ha szeretnéd bővíteni a csoportod, figyelj oda, hogy jól csináld – a megfelelő embereket hívd meg, figyelmesen alakítgasd a meglévő tagok csoportkultúráját, és mindig tedd eggyel magasabbra a lécet.

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések