5 sikertipp feltörekvő vállalkozóknak

Belekezdeni egy vállalkozásba megpróbáltató lehet bármennyi idősen, de fiatal vállalkozónak lenni különösen nehéz.

Azzal foglalkozz, ami érdekel

Ahogy Steve Jobs mondta: „Ahhoz, hogy jó munkát végezz, szeretned kell azt, amit csinálsz.” Jobban nem is tudnék egyet érteni ezzel az állítással, minden nap szerencsésnek érzem magam, hogy hiszek a szervezetben, amit vezetek beleértve a küldetésünket és a jövőképünket. Amikor egy új üzletbe kezdesz, a sikered egyik fontos összetevője a szenvedély. Azt javaslom, nézd meg, hogy az új vállalkozás milyen társadalmi hatással van a közösségedre és a világra. Lehetőséged van különbséget tenni.

Legyen elképzelésed

Bár sok embernek vannak üzleti ötletei, de fontos, hogy mindig legyen egy hosszú távú elképzelés. Hol látod a vállalkozásod 6 hónap, 1 év és 5 év múlva? Fektesd le a célokat, és emlékeztesd magad minden nap. A BNI-ban mi felállítottunk egy vakmerő célt, ami nem más, minthogy sok és boldog tagunk legyen. Mi ezt számszerűsítettük, és az iroda egyes falaira kitettük, így emlékeztetve magunkat a célunkra.

Terv tőkebevonásra

Ez mindenkinél különböző, de nézz körül a piacon. Határozd meg az indítási és a hosszabb távú költségeket. Határozd meg az összes potenciális tőkédet a vállalkozás számára, és minden választási lehetőségnél mérlegeld az előnyöket és a hátrányokat. Mindezek után kell megalkotni egy átfogó üzleti tervet. Ez a folyamat hosszabb ideig tart, mint gondolnád, úgyhogy kezdd korán és eszerint tervezz.

Költs bölcsen

Talán ez a legfontosabb tanács, amit adhatok. Ha egy fiatal vállalkozó szeretne elindítani egy vállalkozást, a legfőbb akadály sokszor a finanszírozás hiánya, de ha igénybe veszed az összes rendelkezésre álló erőforrást és tudatosan költesz, akkor korlátoltabb finanszírozással is lehetsz sikeres. Légy kreatív és gondolkodj azon, hogy hogyan lehet a leghatékonyabb módon gyorsítani az üzlet növekedését. Például, hogy lehet-e otthon dolgozni, amíg nem telik irodára, mi az, amivel sok emberhez el tudjuk juttatni a vállalkozást alacsony költséggel.

Vedd körül magad mentorokkal

Nem tudsz mindent egyedül csinálni. Vedd körül magad hasonló gondolkodású emberekkel és tanulj tőlük amennyit tudsz, főleg azoktól, akik már jártak hasonló cipőben. Ez az útmutatás és tanács más vállalkozóknak is segíthet elérni a céljait. Csatlakozz szervezetekhez, például BNI-hoz, ahol bővíteni tudod a kapcsolataidat és sok új vállalkozóval ismerkedhetsz meg.

Dr. Ivan Misner

https://www.bni.com/the-latest/blog-news/5-success-tips-for-aspiring-entrepreneurs

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések