10 dolog, ami segít a kapcsolatépítésben

Amikor megjelensz egy networking eseményen, mi történik? Vonzod az embereket, vagy akaratlanul elhajtod őket? Scott Ginsberg „The Power of Approachability” c. könyvében arról ír, hogyan légy megközelíthető mások számára.

A networking könyvek, cikkek és tanulmányok kevésbé beszélnek a témáról, hogy mivel leszel “elérhető”. Azaz, hogy mik azok a tényezők, amelyek miatt mások szívesen lépnek oda hozzád ismerkedni.

A következő tíz tippet megfogadva te is rohamosan bővítheted kapcsolatrendszered!

1. Légy nyitott a beszélgetésre!

A megközelíthetőség szóban benne van: közelít. Ez nem szól arról, hogy ki teszi meg az első lépést, tehát kettőn áll a vásár. Ha egy találkozóra, eseményre, partira vagy bármi olyan helyre érkezel, ahol tudod, hogy sok új – és fontos – emberrel találkozhatsz, készülj fel. Vond be magad, készülj különböző társalgási témákkal, kérdésekkel, történetekkel, amelyeket azonnal fel tudsz használni, mihelyt beszélgetésbe elegyedsz valakivel. Ezzel elkerülheted a „Milyen szép ma az idő.” típusú mondatokat.

2. Találj közös érdeklődési pontot!

Az ismerkedés rendkívül fontos része ez. Amikor valakivel találkozol – legyen számodra új vagy már ismert ember -, a lehető leggyorsabban fel kell fedezned a közös pontokat. Ez összeköt titeket, és kellemesebbé teszi a társalgást. Hidd el, a későbbiekben a közös témák fogják odavonzani hozzád az embereket.

Milyen kérdések segítenek? Használd a következőket: „Mi a kedvenc…?” „Mesélj nekem a legjobb…” Az ehhez hasonló kezdetű kérdésekkel garantált, hogy megtaláljátok a közös hangot.

3. Az a bizonyos közhelyes válasz…

Mit válaszolsz arra, ha valaki megkérdezi, hogy vagy? Ha csak annyit mondasz, hogy „jól, köszi”, azzal nem segíted elő, hogy barátságosnak és nyitottnak látszódj. Mondd inkább azt helyette, hogy „minden jól megy”, vagy, hogy „nagyon jól érzem magam”, ami lényegében ugyanazt jelenti, mégsem megszokott és közhelyes válasz. Ezzel felrázhatod a beszélgetést.

4. Ne tedd keresztbe a karod!

Mindegy, hogy hideg van, unatkozol, fáradt vagy, esetleg nem is akarsz ott lenni – ne fond össze a karjaid! A nonverbális kommunikációddal csak elűznéd az embereket. Mások téged látva úgy érezhetik, hogy most inkább nem kellene „zavarni”, mert ideges, zárkózott, szkeptikus vagy. Ugye nem akarod, hogy ezt higgyék rólad?

5. Gondolkodj, mielőtt kérdezel!

A kérdéseket többféleképp lehet fogalmazni. Minden alkalommal, amikor feltételezel valamit, az egy tévedési lehetőség.

Te új vagy itt? Hogy megy a munkád? Emlékszel rám?

A fenti kérdések ártalmatlannak tűnnek, mégis tévedhetsz velük. Attól, hogy valakivel még nem találkoztál, nem jelenti azt, hogy új a társaságban. Vagy ha például egy networking találkozón vagy, nem feltétlenül van állása a beszélgetőpartnernek. És hidd el, attól, hogy te emlékszel valakire, részéről ez nem biztos, hogy igaz.

Használj inkább olyan mondatokat, mint: „Nem vagyok biztos benne, hogy találkoztunk már.”, „Milyen projekttel foglalkozol ezen a héten?” vagy „Péter vagyok, múlt héten találkoztunk a budapesti meetingen.”

6. A kommunikáció csatornái – légy elérhető!

A barátaid, kollégáid, vásárlóid mind kommunikálni szeretnének veled – és biztos, hogy különböző felületeken. Valaki az emailt preferálja, mások a személyes találkozót, a telefonhívást, van aki pedig több csatornán is tartaná veled a kapcsolatot. A fontos, hogy tedd lehetővé mindezeket. Névjegykártyádon, email aláírásodban, egyéb marketing anyagokon mindig tüntesd fel az összes elérhetőséged. Lehet, hogy te az emailt használnád legszívesebben, míg a másik fél szóban szeret inkább kommunikálni. Figyelj oda rájuk is.

7. Milyen az email aláírásod?

Bármilyen levelező rendszert használsz, keresd meg, hol tudod testre szabni a saját email aláírásod. Nincs rosszabb, mint olyan emailt kapni, amiből semmilyen személyes információt nem tudsz meg a küldő félről. A következőket mindenképp foglald bele az aláírásba:

Név, titulus, vállalkozás neve, levelezési cím, legalább két telefonszám, email cím, weboldal, és akár még egy-két rövid mondat is, mivel foglalkozol, mit csinál a céged.

Gondolkodj egy kicsit fordítottan: kaptál már valaha olyan postai levelet, aminek borítékján nem voltak rajta a feladó adatai?

8. Mindig vigyél magaddal névjegykártyát!

Van olyan üzleti sikersztorid, amiről ez a mondat jut eszedbe: „Hatalmas szerencse, hogy aznap volt nálam névjegykártya!”? Ha van ilyen történeted, akkor jó. Ezek szerint ügyesen alakítod, hogy könnyen elérhetővé válj az emberek számára.

9. Ne félj!

Vissza sem fognak köszönni. Nem fogom érdekelni őket. Bolondot csinálok magamból. Ezek a kifogások miatt sokan nem kezdenek beszélgetésbe másokkal. Ám a gyakorlás teszi a mestert, így egy idő után a félelmeid el fognak tűnni. Minél gyakrabban kezdeményezel beszélgetést, annál jobb leszel benne. Légy tehát te az első, aki odaköszön másoknak! Ha aktivizálod magad, a képességeid fejlődni fognak, és ennek köszönhetően később kevesebb visszautasításban lesz részed. Emellett értsd azt is, mit jelent egy visszautasítás. Mit veszítesz, ha egy teljesen ismeretlen ember nemet mond neked?

10. Viselj névtáblát!

Rengeteg kifogás létezik a névtáblák ellen:

Furcsán néznek ki – Lehet. De ha mindenki viseli őket…

Tönkreteszi a ruhámat – Nem feltétlenül. Viseld a zakód/blézered hajtókájának szélén, vagy használj kapcsot a tű helyett.

De hát már mindenkit ismerek – Lehetetlen. Talán így gondolod, de az új emberek jönnek-mennek a vállalkozásokban.

De hát már mindenki ismer engem – Szintén nem igaz. A networking guruk is tudják, hogy mindig van lehetőség új emberekkel való találkozásra.

A névtáblád lesz a legjobb barátod, több okból is. Először is, egy név önmagában általában elfelejtődik az emberek többségénél. Akik pedig nem jegyezték meg a neved, kevésbé motiváltak abban, hogy odamenjenek hozzád. Másodszor, ez ingyen reklám neked és a cégednek is. Harmadszor, a névtáblák bátorítják az embereket, hogy barátságosak és megközelíthetőbbek legyenek.

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések