5 networking tipp, amit sikeresen alkalmaznak Magyarországon

Az üzleti életben sikeres vállalkozók mind másképp építették fel karrierjüket, másban találták meg önmagukat, és váltották valóra álmaikat. Egy dolog azonban közös bennük: saját kezükbe vették az irányítást, és tudásukra, ötletükre, kapcsolati hálójukra építve aprónak tűnő lépésekkel váltották valóra elképzeléseiket! A felmérések azt mutatják, hogy a networking megállíthatatlanul tör előre, és egyre fontosabb szerepet kap az üzleti gyakorlatban Magyarországon is.

Ne akard magad eladni!

Az szinte lehetetlen. Add el valamelyik stratégiai partnered! Harmadik személyként valaki mást fel tudsz építeni, miközben magadat nem. Ellenben ha felépítesz valakit, akkor ő majd el tud adni téged. Ezért ne arra koncentrálj egy beszélgetés során, hogy tőled mire lehet szüksége valakinek, hanem arra, hogy neki mire szüksége, és hogy a stratégiai partnereid közül ki az, akit neki ajánlani tudsz.

Tanulj meg bemutatkozni!

Mutatkozz be érthetően! Teszteld le egy nyolcadikoson. Ha ő megérti, visszamondja, és elmagyarázza, hogy mivel foglalkozol, milyen előnyöket kínálsz, akkor jó úton vagy. Ha nem érti, akkor más sem fogja.

Mondd el másoknak is, hogy mik a céljaid!

Csak az tud segíteni neked, aki tudja, hogy mik a céljaid. A szüleid, a gyermekeid, szomszédod, a régi iskolatársad, a postás, a benzinkutas, a fodrász, az ügyfeled ugyanúgy lehet ajánlód, mint bárki más. Vond be őket az elképzeléseidbe!

Tervezz tudatosan!

A cél kitűzése nem egyenlő a tervezéssel. A terv nem egy szám, hanem lépések, intézkedések, aktivitások végrehajtható sorozata. Rakd sorba ezeket, és hajtsd végre!

Hagyd el a komfortzónádat!

Nem a gazdasági válság, nem a pénzhiány és nem a rossz üzleti klíma az igazi ellenfél, hanem a kishitűség. Hagyd el a komfortzónádat, és mindenki más előtt önmagadat győzd le! Ha egy konferenciára mész, ne csak a régi barátok társaságát keresd! Ez munka: köss új ismeretségeket!

Felhasználó: admin
Hasonló bejegyzések